Η ώρα της ευθύνης για τον Δήμο της Πάτρας

Είναι πρωτοφανές το «μπάχαλο» που επικρατεί στην τοπική Νέα Δημοκρατία εν όψει των δημοτικών εκλογών. ΄

Είναι ένα ανεπίτρεπτο χάλι για μια ιστορική παράταξη, που βρίσκεται μάλιστα στον προθάλαμο της εξουσίας. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που δεν γίνεται να συνεχιστεί και που θα πρέπει να λάβει ένα οριστικό και αμετάκλητο τέλος.

Είναι η ώρα της ευθύνης για τους δύο Αχαιούς βουλευτές, τον Ανδρέα Κατσανιώτη και τον Ιάσονα Φωτήλα, τον πρώην βουλευτή Θανάση Νταβλούρο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαζαράκη, που καλούνται να άρουν ένα άνευ προηγουμένου αδιέξοδο.

Έχουν την ηθική και πολιτική υποχρέωση έναντι των χιλιάδων μελών και ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δώσουν μια κοινώς αποδεκτή λύση για τον Δήμο Πατρέων, με προοπτική νίκης.

Ας μη ξεχνάμε ότι ενδέχεται οι εθνικές εκλογές να προηγηθούν των αυτοδιοικητικών. Σε μια τέτοια περίπτωση κι έχοντας ως δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση, αντιλαμβανόμαστε ότι το «τάιμινγκ» θα είναι πολύ ευνοϊκό για τον υποψήφιο που θα υποστηριχθεί από την παράταξη στον Δήμο της Πάτρας.
Να καθίσουν, λοιπόν, οι έχοντες τον πρώτο λόγο και να βρουν από κοινού τον καταλληλότερο. Και αν δεν μπορούν να καταλήξουν συμφωνώντας σε κάποιο από τα πρόσωπα που ακούγονται ή επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, ας έχουν κατά νου ότι υπάρχει και μια «χρυσή εφεδρεία», ένας πιστός στρατιώτης γέννημα – θρέμμα της παράταξης που είναι έτοιμος να μπει μπροστά.

Διότι εκείνο που προέχει είναι το καλό της πόλης, που πρέπει να είναι υπεράνω όλων, ανεξαρτήτως εσωκομματικών διαφορών ή προσωπικών πικριών.

Να τον επιστρατεύσουμε για να δώσει μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί, ακόμη και κόντρα σε βαρυσήμαντους οικονομικούς και «γαλάζιους» παράγοντες που υποστηρίζουν την προώθηση ΠΑΣΟΚογενούς υποψηφίου δημάρχου! Αυτή κι αν είναι πισώπλατη και εκ των έσω μαχαιριά στην καρδιά της Νέας Δημοκρατίας!

Απέναντι σε έναν κομμουνιστή δήμαρχο που αναδιανέμει την φτώχεια και κάνει συλλαλητήρια και  πανηγυράκια με σουβλάκια, η φιλελεύθερη παράταξη οφείλει να δώσει τη δική της αυτονόητη απάντηση, συσπειρωμένη γύρω από έναν υποψήφιο που ενστερνίζεται τις ιδέες της και τις αρχές της, έχοντας ως όραμα την πορεία της πόλης σε μια αναγεννητική, αναπτυξιακή, εποχή.    

Ως εκ τούτου, περιμένουμε κύριοι να δώσετε την αρμόζουσα λύση, το συντομότερο δυνατό!