(Φωτό)-Παναθηναϊκός: Έφτασε Αθήνα ο Πιτίνο – «Στις 5 πάμε για προπόνηση»!

Ο Ρικ Πιτίνο έφτασε στην Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr έσπευσε στην άφιξη του «θρυλικού» προπονητή του NCAA στο «Ελ. Βενιζέλος»!

Ο Ρικ Πιτίνο αφίχθη λίγο νωρίτερα από τις 13:20 που αναμενόταν στο «Ελ. Βενιζέλος», για να ολοκληρώσει την συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό και να αναλάβει τα «ηνία» του «πράσινου» πάγκου.

pitinoo2

 

pittsd1

 

pittsd2

Ο 66χρονος τεχνικός «πάτησε» Ελλάδα στις 13:10 (μέσω Ζυρίχης) και μέσα στην ημέρα θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για να συζητήσουν και να «πέσουν» και τυπικά οι υπογραφές στο συμβόλαιό του.

«Έχω υπογράψει, στις 5 το απόγευμα πάμε για προπόνηση» ήταν οι πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ενδεικτικές των… άγριων διαθέσεών του! «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι η πρώτη φορά στα 41 χρόνια καριέρας που αναλαμβάνω ομάδα στη μέση της σεζόν. Έχω υπογράψει το συμβόλαιο και πάμε για προπνήση στις 5 το απόγευμα».

Ο Πιτίνο είπε επίσης ότι έχει δει τέσσερις αγώνες του Παναθηναϊκού, χαρακτηρίζοντας «αδυναμία» το σουτ. «Θα βάλουμε διαφορετικα πράγματα και θα βελτιωθούμε» σημείωσε. Παρατήρησε ότι η Ευρωλίγκα είναι πολύ πιο δυναμική από το ΝΒΑ, «το οποίο έχει αλλάξει όλους τους κανόνες και κάθε επαφή είναι φάουλ. Στην Ευρωλίγκα δεν σφυρίζουν κάθε επαφή».

pittsd4
pittsd3

Χαρακτήρισε καλό το μπάσκετ σε επίπεδο Ευρωλίγκας, ξεχωρίζοντας Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ. Εξέφρασε την πρόθεσή του να εφαρμόσει και την περίφημη άμυνα σε όλο το γήπεδο, αν και είπε ότι «θα μας πάρει λίγο χρόνο». «Το πιο σημαντικό είναι να φτάσουμε την ομάδα σε ένα επίπεδο που θα κερδίζει» είπε επίσης.

Ερωτηθείς, τέλος, για τις αλλαγές στην ομάδα, είπε ότι «το πρώτο που πρέπει να δεις είναι τι και τι δεν μπορείς να κάνεις. Δεν μπορείς να βάλεις πολλά άμεσα. Έχουμε αγώνα σε δύο 24ωρα, οπότε θα ακολουθήσουμε τα παλαιά συστήματα».