Εικόνες: Εκατοντάδες Άγιοι Βασίληδες στους δρόμους των Χανίων

Με παρέλαση χιλιάδων «Αγιο-Βασίληδων» στους δρόμους του κέντρου και της παλιάς πόλης των Χανίων και τη διοργάνωση-πάρτι στους πεζόδρομους κοντά στο ενετικό λιμάνι, ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή «Santa Run» που οργανώθηκε για 8η συνεχή χρονιά.

Παρά τον άστατο καιρό, το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο, που έπεφτε κατά διαστήματα, μικροί και μεγάλοι ντυμένοι με την στολή του Αη Βασίλη έγιναν ένα, με τα έσοδα και της φετινής εκδήλωσης να δίνονται για τις ανάγκες ιδρυμάτων της πόλης που περιθάλπουν και φροντίζουν παιδιά με προβλήματα υγείας.

chania1
chania2

 

«Είναι μια γιορτή που στέλνει το μήνυμα της αλληλεγγύης», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας από το 1ο Γυμνάσιο Χανίων, το οποίο είχε ορισθεί ως σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων.

Το κέφι και την χαρά «απογείωσαν» κρητικά παραδοσιακά συγκροτήματα και τοπικά νεανικά σχήματα, δίνοντας με την παρουσία τους τον τόνο της γιορτής.

chania3
chania4

 

Ο χορός, τα τύμπανα, οι σφυρίχτρες, τα κόκκινα μπαλόνια, που υπήρχαν παντού, «πλημμύρισαν» και φέτος την πόλη.

«Κάθε χρόνο οι πολίτες, μέσα από αυτή την εκδήλωση, δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο», σχολίασε ο πρόεδρος του ιδρύματος «Ορίζοντες», που στηρίζει παιδιά με καρκίνο, Σπύρος Αδοντάκης.

Εκτός από τους ντυμένους Άγιους Βασίληδες, στην παρέλαση συμμετείχαν και πολλοί πολίτες.

chania5
chania6

*** Οι φωτογραφίες είναι από το www.haniotika-nea.gr