ΑΧΑΪΑ: Ψυχρό κλίμα με πολύ κρύο, από σήμερα – Τα καιρικά φαινόμενα σε πεδινά και ορεινά της περιοχής

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία άνωθεν της Ευρώπης διαμορφώνεται με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε αναμένεται μεταβολή του καιρού στην χώρα μας τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Πιο συγκεκριμένα, η ανατολική-βορειοανατολική επέκταση του Αζορικού αντικυκλώνα προς την δυτική=βορειοδυτική και κεντρική Ευρώπη σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη ενίσχυση τπν πολικού αεροχείμαρρου (jet stream) σε άξονα βορρά-νότου θα έχει σαν αποτέλεσμα την κάθοδο κρύων αερίων μαζών προς την ανατολική Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας προκαλώντας αισθητότατη πτώση της θερμοκρασίας ανήμερα των Χριστουγέννων από βορρά προς νότο. Η πτώση αυτή θα συνδυαστεί και με ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην τροπόσφαιρα άνωθέν μας και έτσι φαινόμενα θα απασχολήσουν το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

2η ημέρα των Χριστουγέννων 26/12: Βελτιωμένος καιρός στα περισσότερα δυτικά τμήματα. Μόνη εξαίρεση τα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα όπου αναμένονται αρχικά βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα με γρήγορη βελτίωση από τις πρωινές ώρες. Ο υδράργυρος σε σημαντική πτώση με τις μέγιστες τιμές του να μην ξεπερνούν τους 11-12, το πολύ, oC. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6bf.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

 

2η ημέρα των Χριστουγέννων 26/12:Βελτιωμένος καιρός στην πόλη με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 10oC αργά το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με την έντασή τους να φθάνει τα 4-5bf, ενώ στην περιοχή του Ρίου όπως και σε υπήνεμες περιοχές πέριξ του Παναχαϊκού όρους τα 7bf.

Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr :Nick-Stormlover