(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο -Σε αιρετούς και υπηρεσίες

Η αρχή έγινε από το δημαρχιακό μέγαρο, όπου πολυπληθής αντιπροσωπεία μελών από τα τμήματα του Συλλόγου μας (χορευτικά τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, «τραγούδια της παρέας» πολυφωνικό ηπειρώτικο σχήμα), συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, κ. Χάιδα Αλέξανδρο, και την αντιπρόεδρο, κ. Γεωργία Χατζηγιάννη, έψαλαν τα ηπειρώτικα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Δήμαρχο της πόλης μας, κ. Κώστα Πελετίδη.
Ακολούθησε επίσκεψη στον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχο, κ.Πετρούτσο Ιωάννη, όπου σύσσωμη η εκεί ηγεσία είχε την ευκαιρία να ακούσει, πέραν των χριστουγεννιάτικων ηπειρώτικων καλάντων, και άλλα παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια στο πνεύμα των ημερών. Μια επίσκεψη-αναγνώριση εκ του σύνεγγυς, εκτός των άλλων, και του πολύ σημαντικού ανθρωπιστικού και κοινωνικού έργου που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα.Πάτρα: Ηπειρώτικα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα(Φωτο)
Εν συνεχεία ο Πανηπειρωτιικός Σύλλογος Πατρών επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα. Παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, κ. Αγγελόπουλου Γεωργίου, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κ. Κωνσταντίνου Καρπέτα, και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, κ. Δριβίλα Δημητρίου, συνεργατών και στελεχών, τα μέλη του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών βρήκαν την ευκαιρία να παρασύρουν τους παρευρισκομένους σε ηπειρώτικους μουσικοχορευτικούς ρυθμούς, δράττοντας συνάμα ο Περιφερειάρχης την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις χορευτικές του δεξιότητες στον τσάμικο χορό.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στην Ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» όπου μας υποδέχθηκε θερμά τόσο η Προϊσταμένη κ. Βήχα Άννα όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής. Η αντιπροσωπεία του Πανηπειρωτικού πέρασε από κάθε ένα δωμάτιο ασθενών ξεχωριστά, ψέλνοντας τα ηπειρώτικα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, δίνοντας έστω και με αυτό τον τρόπο λίγη χαρά τις γιορτινές αυτές ημέρες.
Να τονιστεί ότι στους ανωτέρω φορείς, σύμφωνα με την εθιμοτυπία, προσφέρθηκαν από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών δώρα, όπως αθαμανικό τσίπουρο, ηπειρώτικες πίττες, κουλούρες και μπουγάτσες, που με πολύ φροντίδα είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του Συλλόγου, αλλά και συλλεκτικά βραβευμένα βιβλία και ντουκυμανταίρ Ηπειρωτών δημιουργών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών ευχαριστεί θερμά τους συντονιστές των «τραγουδιών της παρέας», Φάνη Μάντζο και Γιώτα Μάντζου, τη χοροδιδάσκαλο Ελευθερία Λάμπρη, καθώς επίσης όλους όσοι συμμετείχαν στη σημερινή δράση και τους εύχεται Χρόνια Πολλά.