(ΦΩΤΟ)-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Βραδιά για της επέτειο του Ολοκαυτώματος στη Μαθητική Εστία

Μια βραδιά γεμάτη νεανική ποίηση, τιμή στη μνήμη των νεκρών, ένας Υμνος στην Ειρήνη έλαβε χώρα, παραμονή της επετείου του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, με την απονομή των βραβείων του Πανελληνίου Ποιητικού Μαθητικού και Νεανικού Διαγωνισμού “Αθλον Ποιήσεως Γιάννης Κουτσοχέρας” και την παρουσίαση του ορατορίου “Αίμα και Μύρο Νεομαρτύρων Καλαβρυτινών”, του ποιητή Γιάννη Ανδρικόπουλου, ένα ποίημα μελοποιημένο από το μουσουργό Φίλιππο Οικονόμου και το Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας “Φίλιππος Οικονόμου”.
Οι βραβευθέντες μαθητές του Διαγωνισμού, όπως κάθε χρόνο, προσήλθαν και φέτος από διάφορα μέρη της Ελλάδος και της Κύπρου με τους δασκάλους τους και τους γονείς τους για να συμμετάσχουν στο προσκλητήριο τιμής και μνήμης στα θύματα των ναζί. “Οι μικροί μας ποιητές -εδώ και είκοσι πέντε χρόνια- δίνουν έναν ευγενή αγώνα με τον ποιητικό λόγο για το καλό και το δίκαιο, ιστορούν την ‘Καλαβρυτινή θυσία’, την πνευματοποιούν και την εξιδανικεύουν, την υμνούν και την λαμπρύνουν” αναφέρει” αναφέρει ο Χρήστος Φωτεινόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΜΚΟ.
Αμέσως μετά, στην αίθουσα της Μαθητικής Εστίας των Καλαβρύτων, ο Σύλλογος «Φίλιππος Οικονόμου» παρουσίασε για πρώτη φορά στα Καλάβρυτα το Ορατόριο “Αίμα και Μύρο Νεομαρτύρων Καλαβρυτινών”.
Οι υπεύθυνοι των Χορωδιών ήταν οι Ανδρέας Τασσόπουλος και Βασίλης Μπίκος.
Τους στίχους του Γιάννη Κουτσοχέρα “κάθε χρόνο τον Δεκέμβρη άνθρωποι – συνάνθρωποι της γης τα Καλάβρυτα σας περιμένουν” υπενθύμισε με αφορμή την εκδήλωση ο κ.Φωτεινόπουλος.
“Ολοι τους μάγεψαν, μας καθήλωσαν, μας έκαναν να δακρύσουμε” τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στους εορτασμούς για τα 75 χρόνια απο το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα Γιώργος Δημαράς.