Τραμπ για Ερντογάν: Μπορεί να εξαλείψει τους τζιχαντιστές στη Συρία

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Ντόναλντ Τραμπ και Ταγίπ Ερντογάν, ο αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter, έστειλε τη στήριξή του στον Τούρκο πρόεδρο.

«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν με πληροφόρησε με έντονο τρόπο ότι θα εξαλείψει ό,τι έχει απομείνει από το ISIS στη Συρία. Και είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να το κάνει. Η Τουρκία βρίσκεται στην «δίπλα πόρτα». Οι στρατιώτες μας επιστρέφουν στα σπίτια τους!», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν νωρίτερα να εργαστούν προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα κενό εξουσίας στη Συρία μετά την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν σήμερα.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διασφαλιστεί ο συντονισμός μεταξύ των στρατιωτικών, των διπλωματών και άλλων υπευθύνων των χωρών τους με στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός κενού εξουσίας, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκμετάλλευση της αποχώρησης (των Αμερικανών) και της μεταβατικής φάσης στη Συρία», επισημαίνει η τουρκική προεδρία σε ένα δελτίο τύπου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε επίσης ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να προσφέρει στήριξη στον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο αυτής της απόφασης» απόσυρσης, σύμφωνα πάντα με το γραφείο του προέδρου της Τουρκίας.