Προκόπης Παυλόπουλος: «Μεγάλη δύναμη των Ελλήνων, η ενότητά τους»

Μήνυμα ενότητας και πολλές ευχές για υγεία και ευημερία τη νέα χρονιά έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ακούγοντας τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ δεν έλειψαν και οι κρητικές μαντινάδες.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «μεγάλη δύναμη των Ελλήνων είναι η ενότητά τους» και πρόσθεσε πως όλα τα μεγάλα και σημαντικά τα πετύχαμε ενωμένοι, ενώ σημείωσε ότι το παράδειγμα της Κρήτης και η ιστορία της μας εμπνέουν όλους.

Όπως κάθε χρονιά, τα κάλαντα ξεκίνησαν με την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία υποδέχθηκε με γιορτινούς μουσικούς ρυθμούς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έξω από το γραφείο του, όπου και αντήλλαξαν ευχές και εν συνεχεία ο Πρόεδρος μετέβη στη Μεγάλη Αίθουσα Διαπιστευτηρίων, όπου η Προεδρική Φρουρά έψαλε κρητικά κάλαντα και κάλαντα Θράκης.

Ακολούθησε, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «Η Πίστη» και αμέσως μετά ο όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, που έψαλε παραδοσιακά κρητικά κάλαντα προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και τα μέλη του χόρεψαν και παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης, ενώ δεν έλειψαν και οι μαντινάδες με τα πολιτικά μηνύματα κυρίως προς την γείτονα Τουρκία.

Εν συνεχεία, το Προεδρικό Μέγαρο γέμισε με παιδικές φωνές, καθώς τα παιδιά από το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, έψαλαν βυζαντινά και κυκλαδίτικα κάλαντα και έστειλαν το δικό τους μήνυμα ανθρωπιάς και ευαισθησίας για τα Χριστούγεννα.

Εξίσου πολλές ευχές έλαβε ο Πρ. Παυλόπουλος και από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Η Κύπρος» που έψαλαν κυπριακά κάλαντα, καθώς και από τον Σύλλογο Τρικεριωτών Μαγνησίας «Εν Τρικερίω», που του προσέφεραν και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

Αθηναϊκά λαϊκά κάλαντα Χριστουγέννων και βυζαντινά κάλαντα έψαλε η χορωδία του 1ου Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού και την τελετή έκλεισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων Κρήτης, ο οποίος τιμώντας για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπενθύμισε την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι επίτιμος Δημότης Ανωγείων Κρήτης και εξέφρασε με μια χαρακτηριστική μαντινάδα πολλές ευχές για υγεία και ευημερία μέσα στη νέα χρονιά.