ΠΑΤΡΑ: Κοινό μέτωπο Πανεπιστημίου – Περιφέρειας για τη σύσταση Νομικής Σχολής – “Προετοιμάζαμε καιρό το φάκελο, αθόρυβα”

Η αγορά του εμβληματικού κτιρίου Μαραγκόπουλου στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Βότση στην Πάτρα από την Πατρινή ευεργέτρια Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου και η δωρεά του στο Πανεπιστήμιο, είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κτίριο, από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Από την εκδήλωση δεν μπορούσε να λείψει η αναφορά στην ίδρυση νομικής σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. “Υπήρξε εποχή που δεν ήθελαν ιατρική σχολή στην Πάτρα. Φαντάζεστε το πανεπιστήμιο Πατρών χωρίς ιατρική σχολή;” είπε χαρακτηριστικά η Πρύτανις αναφερόμενη στις αντιδράσεις που έχουν ανακύψει.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας από την πλευρά του αποκάλυψε ότι ο φάκελος για τη δημιουργία Νομικής Σχολής στην Πάτρα προετοιμαζόταν αθόρυβα για πολύ καιρό προκειμένου να είναι τεκμηριωμένο με ακαδημαϊκά κριτήρια το αίτημα της πόλης. Γι αυτό θεωρώ ότι η Πάτρα έχει προβάδισμα για τη δημιουργία της νομικής σχολής.