(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στην Αγίου Ανδρέου – Σεμνή κλειστή τελετή για τη δωρεά

Η αγορά του εμβληματικού κτιρίου Μαραγκόπουλου στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Βότση στην Πάτρα από την Πατρινή ευεργέτρια Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου και η δωρεά του στο Πανεπιστήμιο, είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κτίριο, από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η δωρεά του κτιρίου που αποτελεί πλέον πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου παρουσιάστηκε στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και σε φορείς σε μια σεμνή κλειστή τελετή στην οποία παρέστη η Σύγκλητος του ιδρύματος, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Αχαϊας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και άλλοι.

Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου έκανε μια ιστορική αναδρομή στον Βασίλειο Μαραγκόπουλο από τα Βραχνέικα και στη δημιουργία της Κλωστουφαντουργίας που μεσουράνησε στην Πάτρα και στην μετέπεια χρήση του κτιρίου μέχρι την αγορά του από την Ελένη Διγενοπούλου-Ζαφειροπούλου και τη δωρεά στο πανεπιστήμιο. Το κτίριο τα τελευταία δυο χρόνια ενοικιάζεται από κατάστημα αλυσίδας γυμναστηρίων η οποία θα συνεχίζει να το μισθώνει και τα επόμενα χρόνια.

Όπως επεσήμανε η Πρύτανις είναι εξαιρετική η συνεργασία με τους υπάρχοντες μισθωτές με τους οποίους προγραμματίζεται σειρά δράσεων που θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα, με τη μεγάλη “έκπληξη” να έρχεται την καρναβαλική περίοδο. “Φέτος ήρθε ο καιρός να αναβιώσουν οι καρναβαλικοί χοροί του παρελθόντος από το πανεπιστήμιο” είπε η κ. Κυριαζοπούλου.