(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αιγίου έκαναν Ευρωπαίους σε προσομοίωση δύο οργάνων

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής (ΕΕΕΠ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) υπό την καθοδήγηση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του ΕΚΠΑ κας Εμμανουέλας Δούση διοργάνωσε μια διήμερη προσομοίωση δύο οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα την προσφυγική κρίση. Η προσομοίωση διεξήχθη από 29/11 έως και 1/12 στην Αθήνα.

100 μαθητές από 25 λύκεια από όλη την Ελλάδα υποδύθηκαν διάφορους ρόλους, έγιναν Επίτροποι, Υπουργοί των Εξωτερικών, εκπρόσωποι ΜΚΟ κ.ά. για να δουν πως λειτουργεί η ΕΕ στην πράξη, πως διαχειρίζεται και ρυθμίζει καταστάσεις που αφορούν την καθημερινή μας ζωή και επηρεάζουν το μέλλον μας.

Ανάμεσα σε αυτά τα λύκεια και το 1ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ συμμετείχε με 4 μαθητές της Β΄ Λυκείου. Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν η ο Δ/ντής κ. Ανδρέου Ηλίας και η κ. Δανέλλη Παναγιώτα, που ανέλαβαν και τη προετοιμασία των μαθητών προκειμένου να ανταπεξέλθουν στους απαιτητικούς ρόλους που τους ανατέθηκαν.

Οι ρόλοι των παιδιών μας ήταν:

Αθανασοπούλου Ιωάννα: Enzo Milanezi, Υπουργός Εξωτερικών Ιταλίας

Αργυροπούλου Άσπα: Σύμβουλος Υπουργού Εξωτερικών Μάλτας

Ξυδόπουλος Γιάννος: Pierre Moscovici, Ευρωπαίος Επίτροπος – Οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, φορολογία και τελωνεία.

Λιόγκα Θάλεια: Edgars Rinkēvičs, Υπουργός Εξωτερικών Λετονίας