ΑΧΑΪΑ: Λιποθυμία μαθητή και διαμαρτυρία για υπεράριθμους επιβάτες – Στοπ δρομολόγιο Πάτρα – Καλάβρυτα

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanet, σήμερα 21/12, συνέβη λιποθυμικό επεισόδιο μαθητή, εντός του υπεραστικού λεωφορείου που εκτελεί το πρωινό δρομολόγιο Πάτρα -Καλάβρυτα και στο οποίο όπως καταγγέλλει μητέρα υπήρχε υπέρβαση στον προβλεπόμενο αριθμό επιβατών.
Το περιστατικό αυτό ανέδειξε ένα πρόβλημα που μάλλον υπάρχει στο συγκεκριμένο δρομολόγιο εδώ και αρκετό καιρό.
Όπως λένε οι ίδιοι οι μαθητές, πολύ συχνά μεταφέρονται υπεράριθμοι και συνεπώς όρθιοι, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλειά τους κατά την μετακίνηση από και προς το σχολείο.
Μετά το σημερινό περιστατικό μαθητές πήγαν στο δημαρχείο Καλαβρύτων όπου και διαμαρτυρήθηκαν για την παράνομη και επικίνδυνη κατάσταση, αναζητώντας λύση και άμεση παρέμβαση του δήμου ή της σχολικής επιτροπής.
Το πρόβλημα αυτό προφανώς σχετίζεται με τον αναγκαίο αριθμό δρομολογίων για να εξυπηρετήσουν επαρκώς την γραμμή, καθώς τις ώρες άφιξης και αποχώρησης από τα Καλάβρυτα, εκτός από τους μαθητές που επιβιβάζονται με ειδική κάρτα μαθητή, υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός μετακινούμενων εργαζομένων σε υπηρεσίες και προγράμματα.
Όπως μαθαίνουμε το πρόβλημα μπορεί να διευρυνθεί αντί να αντιμετωπιστεί, αφού σε νέα απόφαση που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την νέα σχολική χρονιά, ο αριθμός των μαθητών θα αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς υπάρχουν σκέψεις όχι σε ταξί πλέον, αλλά σε λεωφορεία αστικά- υπεραστικά να επιβιβάζονται ακόμα και οι μαθητές από την τρίτη δημοτικού και πάνω.

Η Π.Δ.Π&Δ.Εκπαίδευσης πρέπει να εξετάσει τα καταγγελόμενα για τις συνθήκες μεταφοράς και να αντιδράσει προς την κατεύθυνση της έγκαιρης επίλυσης του προβλήματος.