Ριχάρδος: Φιάσκο η επιχείρηση της ΕΛΑΣ–Έκανα πολύ καλό στο ελληνικό κράτος

Φιάσκο χαρακτήρισε την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για το λεγόμενο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς .

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο κ. Μυλωνάς υποστήριξε ότι «έχω κρατική άδεια για το χυτήριο στα Εξάρχεια, είναι στον τοίχο αναρτημένη η άδεια, σε κάδρο… Είναι δυνατόν να έχω χυτήρια και να μην έχω άδεια;» .

«Πέντε χρόνια εξάγω στην Τουρκία, και έχει επωφεληθεί το κράτος. Στέλνω χρυσό και έρχονται λεφτά στην Ελλάδα… Έκανα πολύ καλό στο ελληνικό κράτος. Πέντε χρόνια που εξάγω οι Τούρκοι την πάτησαν, όχι η Ελλάδα… Δεν χρωστάω ούτε 1 ευρώ στο ελληνικό κράτος» σημείωσε ο κ. Μυλωνάς.
«Μας βγάλανε όλους μια οργάνωση, και δεν γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον (…) παρακολουθούσαν 130 ενεχυροδανειστήρια, βάζοντας τα δικά μου σαν ένα συν άλλα 129» σχολίασε ο γνωστός ενεχυροδανειστής τονίζοντας ότι «δεν βρήκαν όπλα ούτε ναρκωτικά σε δικό μου ενεχυροδανειστήριο σε άλλα βρήκαν».

Ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι στο ενεχυροδανειστήριό του κατασχέθηκαν «ορισμένα πραγματάκια επειδή ήταν σε μορφές πλάκας που μοιάζανε με κάποιες “πλακίτσες” που είχαν βρεθεί σε λεωφορείο του οποίου δεν γνώριζα την ύπαρξη, στην αστυνομία έμαθα την ύπαρξή του. «Έχω όλα τα νόμιμα παραστατικά». Αυτά που έχουν πάρει από εδώ πέρα θα επιστραφούν είναι το μόνο σίγουρο» διαβεβαίωσε ο ενεχυροδανειστής.

«Έξι μήνες παρακολουθούσαν το λεωφορείο (σ.σ μεταφοράς χρυσού), ποτέ δεν πήγα στο λεωφορείο, εγώ εξήγα μέσω του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος… Ο συγκεκριμένος Τούρκος που πήγαινε στο λεωφορείο και ερχόταν και σε μένα απαλλάχθηκε μετά από τις κατηγορίες, και είναι αδελφός νόμιμου επιχειρηματία, και σε άλλα ενεχυροδανειστήρια πήγαιναν» είπε.

Είδανε, ανέφερε δε, ποιων ήταν τα πράγματα στο λεωφορείο αφέθηκαν και εκείνοι ελεύθεροι, αλλά ήταν αλλά ενεχυροδανειστήρια.

Ο Ριχάρδος εξήγησε ότι «όλοι οι επιχειρηματίες λόγω της εγκληματικότητας έχουν κρύπτες στα μαγαζιά τους για λόγους ασφαλείας, ειδικά στην Ομόνοια».

«Συναλλασόμεθα με κάποιους Τούρκους και πουλάμε σε τουρκικές εταιρείες με μεσάζοντες και υπαλλήλους τουρκικών εταιρειών. Όλες τις εξαγωγές τις έκανα μόνο από τα καταστήματα μου, 100 περίπου, πήγαιναν νόμιμα στο τελωνείο, υπάρχουν αποδεικτικά έγγραφα των μεγάλων καθημερινών εξαγωγών μας» αποσαφήνισε.

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής κάλεσε την Τατιάνα Στεφανίδου να κάνει ρεπορτάζ στο «παλάτι» του και έδειξε και το «χρυσό» του τηλέφωνο, που είναι τελικά… πλαστικό και όχι 4,5 κιλά. «Θα το φτιάξω στ’ αλήθεια» ανέφερε.

«Το σπίτι αυτό και τα οικόπεδα, τα πέντε κτήματα που βρίσκεται στο σπίτι, έχουν αγοραστεί το 2006. Τα ενεχυροδανειστήρια τα άνοιξα το 2011, το είχα κτίσει το σπίτι, αλλά μετά προσέθεσα μάρμαρα κλπ. Πλήρωσα φόρους 4,5 εκατ. ευρώ σε τρία χρόνια, και δεν θα έχω τέτοιο σπίτι; Και δεν έχω ληξιπρόθεσμο 1 ευρώ» σχολίασε, κάνοντας λόγο για ιδιωτικό σινεμά, ιδιωτικό κλαμπ, 14 δωμάτια και πισίνα.

Εξήγησε ότι πριν τα ενεχυροδανειστήρια είχε εμπορικά καταστήματα σε κεντρικές οδούς της Αθήνας, ενώ για τη φωτογραφία του με τις παντόφλες μέσα στο σπίτι του παρατήρησε: «Φορούσα παντόφλες, μες στο σπίτι τι να κάνουμε παντόφλες φοράει ο κόσμος…».

Πηγή: ΣΚΑΪ