Νάσος Ηλιόπουλος: Η ακραιφνώς κομματική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Αθηναίων

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Ανοιχτής Πόλης η υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για το Δήμο Αθηναίων, έπειτα από πρόταση του Συντονιστικού της δημοτικής κίνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει και στην Αθήνα, παρά το παρασκήνιο και όσα ακούστηκαν αρχικά, μια σκληρή κομματική επιλογή, με έναν άνθρωπο που προέρχεται από τη νεολαία του κόμματος, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και κάθε άλλο παρά έκπληξη ή επιλογή υπερκομματική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Όπως αναφέρει η Ανοιχτή Πόλη:

«Την πρόταση του Συντονιστικού της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» για την υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για τη δημαρχία της Αθήνας ενέκρινε ομόφωνα η Ολομέλειά της σε έκτακτη συνεδρίασή της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.

Η «Ανοιχτή Πόλη», η δημοτική παράταξη με τη μακρά ιστορική πορεία στον Δήμο Αθηναίων, ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής, καλεί όσους και όσες συμπορεύτηκαν τόσα χρόνια στους αγώνες και τα κινήματα πόλης, αλλά και τους νέους φίλους και φίλες, τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, να συμμετέχουν σε αυτόν τον κορυφαίο αγώνα.

Συντονίζουμε τις δυνάμεις και τις δράσεις μας για μια νικηφόρα πορεία στις επερχόμενες εκλογές».

Στις πρώτες του δηλώσεις ως υποψήφιος δήμαρχος, ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξεκινάμε τον αγώνα μας. Όλα τα τελευταία χρόνια η Αθήνα είχε μάθει σε δημοτικές αρχές που βρίσκονταν κοντά στην πλατεία Συντάγματος, κοντά στο κεντρικό πολιτικό σύστημα και την ίδια στιγμή πολύ μακριά από τις γειτονιές της Αθήνας.

Η Αθήνα είναι μια πόλη στην οποία βλέπει κάποιος ξεκάθαρα το αποτύπωμα της κρίσης. Υπάρχει έκρηξη των κοινωνικών ανισοτήτων, οι δημοτικές αρχές είχαν παραδοθεί στην αυστηρή μνημονιακή πειθαρχία και είχαν εγκαταλείψει την κοινωνική πολιτική».

Ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε ότι η Αθήνα χρειάζεται μια δημοτική αρχή που θα υπερασπιστεί τη Δημοκρατία στην πόλη, θα αποτελέσει ασπίδα στην άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί.

Ποιος είναι ο Ν. Ηλιόπουλος

Ο Νάσος Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο είναι υποψήφιος διδάκτορας. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Το 2002 έγινε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και από το 2010 ως το 2013 διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου. Στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ανέλαβε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Από τις 28 Φεβρουαρίου 2018 είναι υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.