(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Συνεργασία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με ιδρύματα της Κύπρου – Έμφαση στην εξωστρέφεια και διεθνοποίηση του Ιδρύματος

Η Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε πρόσφατα τα Πανεπιστήμια της Κύπρου στα πλαίσια της στρατηγικής της για την διεύρυνση των διεθνών δράσεων του Ιδρύματος, προκειμένου να αναπτύξει και να διευρύνει περαιτέρω τις συνεργασίες του.
Η συνεργασία και η υπογραφή μνημονίων συνεργασίας επεκτείνεται σ’ ένα ευρύ φάσμα Ακαδημαϊκών θεμάτων, Ερευνητικών Εργαστηρίων, Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, Μεταφοράς Τεχνογνωσίας, κοινών Ερευνητικών Προγραμμάτων.
Συγκεκριμένα, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, εκπροσώπησαν ως προσκεκλημένοι των δημόσιων και ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου: Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δρ. Βασίλης Τριανταφύλλου, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Δρ. Γεώργιος Σαλάχας, και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων και διοικητικός υπεύθυνος για το Πρόγραμμα Erasmus Ιωάννης Ιγγλέσης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν επίσημες επισκέψεις στα Πανεπιστήμια: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Στις διεξοδικές συναντήσεις με τις Πρυτανικές αρχές των Πανεπιστημίων της Κύπρου, ανταλλάχθηκαν απόψεις και διερευνήθηκαν οι τομείς και τα γνωστικά αντικείμενα που περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα Ακαδημαϊκών δράσεων κοινού ενδιαφέροντος, για την ανάπτυξη ισχυρών συνεργασιών.
Υπογράφτηκαν Μνημόνια Συνεργασίας και δημιουργήθηκαν νέες συμφωνίες κινητικότητας φοιτητών και προσωπικού, κυρίως στον τομέα της πρακτικής άσκησης εντός των Πανεπιστημίων.
Η επίσκεψη αυτή στην Κύπρο δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και διεθνοποίησης του Ιδρύματος, βασική στρατηγική που εφαρμόζει η Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.