Στα «τυφλά» θα πάρουν, σήμερα, οι συνταξιούχοι τις συντάξεις τους

Σε «κρυφτούλι» έχει επιδοθεί το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ όσον αφορά τις προσωπικές διαφορές στις συντάξεις καθώς όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τις συντάξεις κύρίας ασφάλισης μηνός Ιανουαρίου «θα είναι διαθέσιμη στα μέσα του μηνός Ιανουαρίου 2019, μόνο μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ».

Οι συνταξιούχοι, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, θα πληρωθούν για πρώτη φορά «στα τυφλά», χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να δουν τη μέρα της πληρωμής το νέο τους ενημερωτικό σύνταξης. Δεν θα δουν την ανάλυση της νέας τους επανυπολογισμένης σύνταξης, δηλαδή πόση είναι η ανταποδοτική, πόση η εθνική σύνταξη και κυρίως πόση είναι η μείωση της νέας με την παλιά σύνταξη, μέσω της προσωπικής διαφοράς που θα τους καταβάλλεται ως ποσό εκτός σύνταξης.

«Σύμφωνα με τον νόμο Αχτσιόλγου ο ΕΦΚΑ ήταν υποχρεωμένος να αναρτήσει αναλυτικά τον επανυπολογισμό από 1ης Ιανουρίου 2018» εξήγησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Δημήτρης Στρατούλης.

Το ότι δεν το έκαναν μέσα στο 2018 σημαίνει ή ότι δεν έχουν τις πληροφοριακές εφαρμογές που σημαίνει πολιτική ανικανότητα ή το πιο πιθανό το άφησαν για τον επόμενο μήνα επειδή δεν θα υπάρχουν μειώσεις ή αυξήσεις σε κάποιους ώστε να συμπέσει με πιθανή εξαγγελία εκλογών. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση είναι παράνομοι, στην άλλη είναι υποκριτές γιατι θέλουν να υποκλέψουν ψήφο». συμπλήρωσε.