Ο καιρός τα Χριστούγενννα: Ψυχρή εισβολή με χιόνια και στα ημιορεινά

Έγκυροι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως ο ωραίος καιρός που απολαμβάνουμε θα κρατήσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Ανήμερα της 25ης Δεκέμβρη το σκηνικό αλλάζει με πολύ κρύο.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 104,6 όπου δήλωσε:

«Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου θα είναι καλός ο καιρός. Όμως έχουμε ανατροπή των δεδομένων από εκεί και μετά. Μέχρι και χθές λέγαμε ότι θα έχουμε ψυχρή εισβολή στις 26 Δεκεμβρίου αλλά η ψύχρα θα έρθει ανήμερα τα Χριστούγεννα». Όπως εξήγησε, «η ψύχρα θα ρίξει κατακόρυφα το θερμόμετρο, κατά 8-10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις 24 Δεκεμβρίου. Θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές».

Όπως τόνισε, μάλιστα, «η ψύχρα και η παγωνιά θα διατηρθεί και τις επόμενες δύο ημέρες».

 

 

Πιθανή η ψυχρή εισβολή ανήμερα τα Χριστούγεννα και όχι τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων! Καλημέρα φίλες και φίλοι!…

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

 

Για αντίστοιχη αλλαγή του σκηνικού του καιρού από τα Χριστούγεννα έκανε λόγο και ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

«Πιθανή η ψυχρή εισβολή ανήμερα τα Χριστούγεννα και όχι τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων», έγραψε την Πέμπτη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, οι ψυχρότερες αέριες μάζες που ήταν να κατέβουν τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, μάλλον θα φτάσουν νωρίτερα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε «Χριστουγεννιάτικο Καιρό» ανήμερα των Χριστουγέννων σε αρκετές περιοχές της βόρειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας.

Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα σύμφωνα με την ΕΜΥ

Για το Σάββατο (22/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Κυριακή (23/12) ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (24/12) παραμονή Χριστουγέννων ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Φωτό: Ευρωκίνηση