Να πάψει η φαύλη διαδικασία των απ’ ευθείας αναθέσεων σε προμήθειες και έργα

Το 2019 θα είναι το φτωχότερο από άποψη έργων και παρεμβάσεων για τον δήμο μας. Στη χθεσινή συνεδρίαση ψηφίστηκε το φτωχότερο τεχνικό πρόγραμμα όλων των εποχών και το οποίο θα έχει άμεση αντανάκλαση στην καθημερινότητα των δημοτών και στη χειροτέρευση της ποιότητας της ζωής μας.

Πληροφορούμε τους δημότες, πως η δημοτική αρχή μόνο 130.027 ευρώ έχει τη δυνατότητα να διαθέσει από δικούς της πόρους για έργα το 2019 και αυτά τα χρήματα, προορίζονται μόνο για την βελτίωση του κτιρίου πολιτιστικών δραστηριοτήτων στα Σαγαίικα. Μάλιστα πρόκειται για έργο πού αρχικά ο δήμος έχασε την χρηματοδότηση,αλλά και πρόσφατα ο εργολάβος κατήγγειλε την σύμβαση έργου.

Ο Δήμαρχος μιλά για παρεμβάσεις στο λιμάνι των Αλυκών και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη,μιλά για προμήθεια ειδικού οχήματος γκρέιντερ από χρηματοδότηση με το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, αλλά το ποσό της ιδίας συμμετοχής του δήμου απουσιάζει από το τεχνικό πρόγραμμα, με κίνδυνο σοβαρό να χαθεί και αυτή η χρηματοδότηση.Τι κι αν καθημερινά δημότες και πρόεδροι των κοινοτήτων διαμαρτύρονται πως είναι εγκατελειμμένο το oδικό δίκτυο και τα χωριά μας; Τι κι αν δαπανώνται χιλιάδες ευρώ για παρεμβάσεις με τέτοια μηχανήματα από ιδιώτες εργολάβους; Παράλληλα, οι τεχνικές υπηρεσίες αγωνιούν για την υποστελέχωσή τους και κρούουν τον κώδωνα κινδύνου δικαιολογημένα.

Ζητήσαμε να πάψει η φαύλη διαδικασία των απ’ ευθείας αναθέσεων σε προμήθειες και έργα και να γίνονται με διαγωνισμούς αλλά η δημοτική αρχή σύσσωμη προφασίζεται την γραφειοκρατία υποτιμώντας την νοημοσύνη μας. Αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στο διαδίκτυο σχετικά με το πως άλλοι δήμοι, διεξάγουν προμήθειες και αναθέσεις έργων.

Κόπτεται η δημοτική αρχή ότι αναζητά χώρους στάθμευσης στη πόλη μας και ούτε ένα ευρώ,δεν διαθέτει για αγορά τέτοιων χώρων.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες παραδείγματα για την διαχείριση της δημοτικής αρχής, το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό. Οι δημότες ας γνωρίζουν ότι οι άμεσες ανάγκες τους, δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν και γι αυτό υπεύθυνη είναι η σημερινή δημοτική αρχή.

Η χθεσινή συνεδρίαση θα μείνει στην ιστορία,ως μια συνεδρίαση που ξεχείλισε η αγανάκτηση και η απογοήτευση των τοπικών προέδρων για την αναποτελεσματικότητα αλλά και από τα καμώματα του αντιδημάρχου έργων,καμώματα που προκάλεσαν και παραίτηση αντιδημάρχου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπερψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό ας λογοδοτήσουν στους δημότες για την πολιτική που θα εφαρμοστεί το 2019.

Η Α.ΚΙ.Δ.Α. καλεί τους δημότες σε έναν ουσιαστικό διάλογο για τις ανάγκες μας και τον τόπο μας.Να υπερασπιστούμε τον δήμο μας και να διεκδικήσουμε αυτά που μας στερεί αυτή η δημοτική αρχή από τη Δυτική Αχαΐα.

Παναγιώτης Κουνάβης