Καιρός Χριστουγέννων: Λευκά και με κρύο σε όλη τη χώρα-Από το βράδυ της παραμονής

Ανατροπή στον καιρό των Χριστουγέννων που τελικά δεν φαίνεται να είναι τόσο καλός όσο περιμέναμε. Το σκηνικό του καιρού θα αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη και όπως δείχνουν τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία στη Βόρεια Ελλάδα θα ξυπνήσουν ανήμερα τα Χριστούγεννα στα… λευκά με την ψυχρή εισβολή να κατεβαίνει σταδιακά στα κεντρικά και νότια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, το κρύο ουσιαστικά, οι βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ορεινές περιοχές, θα έρθουν ανήμερα των Χριστουγέννων και όχι στις 26 όπως φαινόταν πριν από λίγες μέρες.

Ο καιρός θα διατηρηθεί καλός μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου όπου δεν θα υπάρχουν βροχοπτώσεις τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και θερμοκρασίες μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου.

Από το βράδυ όμως της 24ης φαίνεται ο καιρός ότι θα αρχίζει να αλλάζει από την βόρεια Ελλάδα και έτσι θα ξημερώσει ανήμερα των Χριστουγέννων με άστατο καιρό στην βόρειο Ελλάδα, παγωνιά και κρύο και ενδεχομένως με κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές ημιορεινές με γρήγορη βελτίωση όμως του καιρού εκεί ως προς τα φαινόμενα. Θα παραμείνει το κρύο και από το μεσημέρι των Χριστουγέννων και στην συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου θα εισέλθει και εκεί κρύο. Οι ψυχρές αέριες μάζες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων θα επηρεάσουν τις κεντρικές και νότιες περιοχές, κυρίως τις ηπειρωτικές, με βροχές, χιονοπτώσεις πιθανόν και στα ημιορεινά, φαινόμενα τα οποία θα διατηρηθούν σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και στις 26 του Δεκέμβρη, κυρίως στα ανατολικά. Σ αυτές τις περιοχές, όπως και σε όλη τη χώρα το κρύο θα είναι αισθητό.