ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί τους Δημοκρατικούς με «λουκέτο» στο ομοσπονδιακό κράτος

«Αναστολή λειτουργίας στο ομοσπονδιακό κράτος σήμερα, εάν οι Δημοκρατικοί δεν ψηφίσουν για την ασφάλεια των συνόρων» έγραψε μέσω twitter o Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας με «λουκέτο» στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, εάν οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν εγκρίνουν το κονδύλιο των 5 δισ. δολ. για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Η προθεσμία για την ψήφιση του προϋπολογισμού λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα και ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί πιέσεις στη Γερουσία, για να εγκρίνει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό, που προβλέπει και τη χρηματοδότηση του τείχους.

Παράλληλα ο Τραμπ κάλεσε τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία να προωθήσει το μέτρο, κι ενώ προσπαθεί να προκαταλάβει το κοινό ότι σε περίπτωση διαφωνίας, η ευθύνη ανήκει στους Δημοκρατικούς.

«Ο Γερουσιαστής Μιτς ΜακΚόνελ θα πρέπει να παλέψει για το Τείχος και την Ασφάλεια στα Σύνορα τόσο σκληρά όσο έχει κάνει για οτιδήποτε. Θα χρειαστεί ψήφους από τους Δημοκρατικούς, αλλά όπως φαίνεται στη Βουλή, συμβαίνουν καλά πράγματα. Εάν δεν ψηφίσουν αρκετοί Δημοκρατικοί, θα είναι μια αναστολή λειτουργίας λόγω των Δημοκρατικών! Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ήταν υπέροχοι χθες!» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter μία ημέρα αφού η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τα κονδύλια για τα σύνορα.