(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του δήμου

Η Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγυιάς, πραγματοποίησαν χθες Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο χώρο του 21ου Γυμνασίου όπου τις απογευματινές ώρες, λειτουργεί ως φροντιστηριακό κέντρο. Ο αύλειος χώρος του σχολείου, γέμισε φωνές – μουσική – παιχνίδι. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο των Καλικάντζαρων. Συναντήθηκαν με τους δωροποιούς, τους φροντιστές ταράνδων, τον μηχανικό ελκήθρων.

Επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ελκηθροδρόμιου και έδωσαν ευχές αφιερωμένες σε όλο τον κόσμο στο ταχυδρομείο του Ροβανιέμι. Τα παιδιά έγραψαν ευχές όπως: να μην υπάρχει πόλεμος και να υπάρχει ευτυχία, να σέβεσαι τον εαυτό σου, να έχουν όλα τα παιδιά στέγη, υγεία και φαγητό, να έχουν χαρά και φροντίδα , να υπάρξει παγκόσμια ειρήνη, να πραγματοποιούν τα όνειρά τους και να δίνουν χέρι σε όποιον σηκώνεται.

Οι ευχές αυτές μοιράστηκαν στα παιδιά ως αναμνηστικό ευχής ενός ανθρώπου που νοιάζεται για τον διπλανό του, μια ευχή που στάλθηκε από έναν άγνωστο αποστολέα και περιμένει να γίνει πράξη στα χέρια του παραλήπτη. Όλο το παιχνίδι βασίστηκε στην συνεργασία και την αλληλεγγύη των ομάδων που δημιουργήθηκαν.
Παρευρέθηκαν τα μέλη της γραμματείας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος.