Έφηβοι διακινούσαν δεκάδες κιλά χασίς στην Κέρκυρα – «Εγκέφαλος» ένας 17χρονος

advertisement

Ανήλικα παιδιά, Έλληνες και αλλοδαποί, κινούσαν τα νήματα μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε στην Κέρκυρα μεγάλες ποσότητες κάνναβης με συντονιστή έναν 17χρονο Αλβανό, ο οποίος αναλάμβανε την εισαγωγή τους από την πατρίδα του!

Δική τους «δουλειά» ήταν το φορτίο με τα 140 κιλά χασίς που κατασχέθηκε στις 17 Αυγούστου από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και θα απέφερε στη σπείρα 420.000 ευρώ!

Την εξάρθρωση της σπείρας κατάφερε η Δίωξη Ναρκωτικών Κέρκυρας που χαρτογράφησε μετά από πολύμηνη έρευνα το προφίλ των μελών της και τις διασυνδέσεις τους. Όπως διαπιστώθηκε, την αποτελούσαν 21 νεαροί, επτά Έλληνες και 14 αλλοδαποί, τέσσερις από τους οποίους είναι μόλις 15 ως 17 χρόνων! Κατά την διάρκεια επιχείρησης με την συνδρομή αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν συνολικά επτά από αυτούς και συγκεκριμένα ένας 25χρονος Έλληνας και ένας 16χρονος αλλοδαπός στην Αθήνα, ένας 15χρονος Έλληνας στην Ηγουμενίτσα και άλλοι δύο αλλοδαποί και δύο Έλληνες 16 ως 19 χρόνων στην Κέρκυρα.

Στην κατοχή ενός μέλους της οργάνωσης κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού και 70 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, 670 ευρώ και πέντε κινητά. Σε βάρος των επτά μελών της οργάνωσης που συνελήφθησαν και των 14 που κατηγορούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.