Αποχαιρετώ και αποχωρώ

Με αισθήματα πίκρας, απογοήτευσης και θυμού θέλω απόψε να καταγγείλω στο Δημοτικό Συμβούλιο, το ανώτερο συλλογικό όργανο του Δήμου μας, την αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανακτήσεως για την συμπεριφορά αυτή να υποβάλλω ενώπιον σας την παραίτηση μου από την θέση του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Λαρίσου, αλλά και να αποχωρήσω από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο από την τρέχουσα για την συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2019, όσο και από την επόμενη για την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2019.

Κύριε Δήμαρχε.

Εδώ και τέσσερα χρόνια σας έχω ενημερώσει τόσο προφορικώς, όσο και γραπτώς για την συμπεριφορά του εν λόγω συναδέλφου και σας ζητούσα επίμονα με κάθε τρόπο και μέσο να μπει σειρά, τάξη και νοικοκύρεμα στον τομέα που εποπτεύει ο εν λόγω συνάδελφος.

Σας είχα δε επισημάνει το γεγονός ότι τα υλικά, τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό του Τομέα που εποπτεύει ο συγκεκριμένος συνάδελφος χρησιμοποιούνται με ιδιοκτησιακή αντίληψη και τρόπο που προσβάλει, περιφρονεί και μειώνει τους υπόλοιπους Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους Κοινοτήτων.

Λάμβανα συνέχεια από εσάς την υπόσχεση και την διαβεβαίωση ότι θα αναλάβετε προσωπικώς πρωτοβουλίες και δράσεις για την διευθέτηση του ζητήματος αυτού και να μην ανησυχώ για τον λόγο αυτό.

Δυστυχώς σήμερα, παρά τις συνεχείς σας διαβεβαιώσεις, είμαι στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώσω ότι αυτές ήταν κενές περιεχομένου και άνευ αντικρίσματος από την πλευρά σας.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Νοιώθω την ανάγκη αλλά και έχω την υποχρέωση να σας ενημερώσω για δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στον Δήμο μας και για τα οποία πρέπει να έχετε απόλυτη γνώση και άποψη για αυτά.

Το πρώτο αφορά την Τοπική Κοινότητα Σαγαιϊκών. Με εντολή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών ένας υπάλληλος του Δήμου που απασχολείται με 8μήνη σύμβαση μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και ένα δεύτερο ακόμα πρόσωπο το οποίο δεν έχει καμία υπαλληλική, θεσμική ή αιρετή σχέση με τον Δήμο παραβίασαν το λουκέτο του χώρου που βρίσκονταν αποθηκευμένα τα Αδρανή Υλικά ( Χαλίκια ), που το προηγούμενο διάστημα είχαν παραλάβει για τις ανάγκες της Αγροτικής Οδοποίϊας της Τ.Κ. Σαγαιϊκών ο Αντιδήμαρχος Μόβρης κ. Παλαιολόγος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Μάλλιαρης, οι οποίοι περίμεναν από τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Έργων μηχανήματα και φορτηγά προκειμένου να τα στρώσουν σε δρόμους και σημεία που αυτοί ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού των Σαγαιϊκών και υπόλογοι έναντι αυτού, είχαν επιλέξει, ιεραρχώντας τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της Τοπικής τους Κοινότητας.

Έτσι άνευ καμίας ειδοποίησης ή ενόχλησης προς αυτούς τους εκλεγμένους εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας Σαγαιϊκων τα δύο προαναφερθέντα άτομα προχώρησαν στην παραβίαση του λουκέτου και την απομάκρυνση της μεγαλύτερης ποσότητας των αδρανών υλικών σε άγνωστους προς τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας Σαγαιϊκών κατευθύνσεις και προορισμό.

Οφείλω δε εδώ να σας αναφέρω ότι το εν λόγω δεύτερο πρόσωπο εδώ και πέντε μήνες έχει στην κατοχή του μηχάνημα έργων που ανήκει στον Τεχνικό Τομέα του Δήμου μας και προβαίνει σε εργασίες και παρεμβάσεις χωρίς κανείς από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της ΤΚ Σαγαιϊκών να τις γνωρίζει, να τις εποπτεύει και να τις έχει υποδείξει.

Το δεύτερο αφορά περιστατικό που είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με το πρώτο αλλά και που και αυτό με την σειρά του δείχνει με τρόπο εμφατικά ηχηρό τα όσα αναφέρω για την συμπεριφορά του συναδέλφου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων.

Την προηγούμενη εβδομάδα στα πλαίσια της προμήθειας θερμού ασφαλτομίγματος για τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Λαρίσου ο εν λόγω συνάδελφος έδωσε εντολή για παρεμβάσεις στην Τοπική Κοινότητα Λακκόπετρας χωρίς να έχει έρθει σε καμία επαφή μαζί μου παρότι είμαι Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λαρίσου και κατάγομαι από το χωριό αυτό, αλλά ούτε και ήρθε σε επαφή, ούτε και ειδοποίησε τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Λακκόπετρας κ. Μούτο ή τον Αντιπρόεδρο κ. Λιάκο, ούτε και τους Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων του χωριού και της παραλίας.

Από μόνος του και εξυπηρετώντας προφανώς δικά του μικροπολιτικά και πελατειακά συμφέροντα προχώρησε στην εφαρμογή του ασφαλτομίγματος σε χωματόδρομους μπαλώνοντας πρόχειρα λακκούβες ή ακόμα χειρότερα όπως καταγγέλλει σήμερα και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Λακκόπετρας κ. Σοφία Πανίτσα φτιάχνοντας τον ιδιωτικό δρόμο συναδέλφου του, χωρίς να επιλαμβάνεται των προβλημάτων που έχουν με λακκούβες ασφαλτοστρωμένοι κεντρικοί δρόμοι του χωριού και της παραλίας, φθορές που τους έχουν καταστήσει αδιάβατους και απροσπέλαστους.

Για τους λόγους αυτούς όπως εξήγησα και στην αρχή της παρέμβασης μου αυτής υποβάλλω στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραίτηση μου από την θέση του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Λαρίσου και αποχωρώ από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με την ελπίδα ότι το διάβημα μου αυτό θα ευαισθητοποιήσει τον κ. Δήμαρχο και θα επαναφέρει τον συνάδελφο στην τάξη, επιβάλλοντας την κανονικότητα και τον ορθολογισμό. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο κ. Δήμαρχος είναι συνυπεύθυνος και υπόλογος για την συμπεριφορά αυτή.

Με τις σκέψεις αυτές σας αποχαιρετώ και αποχωρώ από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ευχόμενος σε όλους σας καλή συνέχεια στις αποψινές εργασίες του σώματος.

 

Σας Ευχαριστώ.»

Βασίλης Γκοτσόπουλος