Βούτσης για εκλογές: Ούτε Ιανουάριο, ούτε Φεβρουάριο, ούτε Μάρτιο

«Πάλι τα ίδια θα λέμε; Ούτε τον Ιανουάριο, ούτε τον Φεβρουάριο, ούτε τον Μάρτιο. Μετά έχουμε τις διπλές εκλογές (σσ παραπέμποντας στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές)» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τον πιθανό χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

«Δεν μου έχει διατυπωθεί καμία απειλή. Δεν έχω τέτοια γνώση» ανέφερε ο κ. Νίκος Βούτσης αναφορικά με την διαρροή της Νέας Δημοκρατίας που υποστηρίζει πως «μόλις έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητούσε το λόγο στην ολομέλεια για να καταγγείλει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις (σ.σ. βροχή τροπολογιών), ο πρόεδρος της Βουλής ανέκρουσε πρύμναν και μετέθεσε για αύριο τη συζήτηση του κατά τα άλλα… κατεπείγοντος νομοσχεδίου».

Πάντως, ο κ. Βούτσης επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει διάθεση για blame game αλλά για «εξεύρεση λύσης».

Εκτός αυτού ο πρόεδρος της Βουλής πήρε αποστάσεις από το περιεχόμενο των κυβερνητικών ρυθμίσεων που νομιμοποιούν αναδρομικά δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ για το μεταναστευτικό.

«Ρωτήστε τους υπουργούς. Όπου υπάρχει ζήτημα ας απαντήσουν οι υπουργοί» είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επισήμανε πως «Οποιοσδήποτε μπορεί να προχωρήσει στην άσκηση των προβλέψεων και των προνοιών που δίνει το Σύνταγμα. Εμένα δεν μου διατυπώθηκε καμία απειλή, ούτε τέτοια γνώση έχω, ούτε μου έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Σε τέτοια ζητήματα δεν υπάρχει παιχνίδι ευθυνών. Είμαι εντελώς μακριά από μια τέτοια αντίληψη».

Αναφορικά με το ότι «ξύνεται στην γκλιτσα του τσοπάνη» που ανέφερε η ΝΔ σε προηγούμενη διαρροή της για τον ίδιο, είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ ούτε με γκλίτσες έχω σχέση, ούτε με τσοπάνηδες. Ο καθένας αφήνει το αποτύπωμά του με την συμπεριφορά του».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των τροπολογιών που προκάλεσε ένταση στην Ολομέλεια και εξανάγκασε τον πρόεδρο της Βουλής να επέμβει προτείνοντας την παράταση της συζήτησης ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Δεν είναι ευχάριστο ούτε και για εμάς να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα» συμπλήρωσε ωστόσο ότι επι ημερών του η κατάσταση έχει βελτιωθεί.