Βελτιώσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης με τροπολογία εξήγγειλε ο Καλογήρου

Βελτιώσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης επέρχονται με τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το πλήρες κείμενο της τροπολογίας.

Σύμφωνα με τα υπουργείου Δικαιοσύνης προωθείται ρύθμιση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, η οποία αποσκοπεί στη συχνότερη εναλλαγή των προσώπων που συγκροτούν τα Πειθαρχικά Συμβούλια των δικαστών, καθώς και ρύθμιση που αφορά στη λειτουργία του ΤΑΧΔΙΚ και στοχεύει στη βέλτιστη αξιοποίηση κτιρίων και υποδομών καταλλήλων να χρησιμοποιηθούν ως δικαστήρια.

Ακόμη, παρατείνεται η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων Ειρηνοδικών που δημοσιεύθηκε στις 9/2/2016 επί διετία, με στόχο την κάλυψη των αναγκών πρόσληψης νέων Ειρηνοδικών που θα προκύψουν έως τις 31/12/2020.

Επίσης, αναβαθμίζεται το ρυθμιστικό πλαίσιο που αφορά στην επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών με στόχο, μεταξύ άλλων, την εξοικείωσή τους με ζητήματα οικονομικού/χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος και ευρύτερα τη βελτίωση της ποιότητας της Δικαιοσύνης και την επιτάχυνση στην απονομή της.

Τέλος, συγκροτείται κεντρική δομή με τη μορφή Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) με στόχο τον συντονισμό, τη διοίκηση, την παρακολούθηση και τη διασφάλιση της λειτουργίας και επέκτασης του έργου ΟΣΔΔΥ-ΠΠ.