ΠΑΤΡΑ-DATA CITY SERVICES: Η τεχνολογία για επιχειρήσεις σήμερα είναι παιχνιδάκι – Κατέβασε το app για android και δες μόνος σου

Αρκετές επιχειρήσεις, πλέον, έχουν εφαρμογές κινητού (mobile apps) για τους πωλητές τους ώστε να καταγράφουν και να αποθηκεύουν τις παραγγελίες τους. Οι περισσότερες παραγγελίες βέβαια εξακολουθούν να περνάνε μέσα από το τηλεφωνικό κέντρο! Συνήθως η επιχείρηση πληρώνει ετήσιες άδειες χρήσης ανά χρήστη. Με λίγα λόγια έχεις 5 πωλητές και η άδεια κοστίζει 100Euro, πληρώνεις 500/χρόνο. Θέλεις να πάρεις άλλους 5 πωλητές τότε 1000/χρόνο (100 Ευρώ είναι φτηνά με τα δεδομένα της αγοράς). Με τέτοια τιμολόγηση δεν πέφτουμε από τα σύννεφα που δεν υπάρχουν εφαρμογές για κινητά που να απευθύνονται στους πελάτες μιας επιχείρησης ώστε να κάνουν τις παραγγελίες μόνοι τους.

Στη Data City Services όλο το λογισμικό που φτιάχνουμε έχει μία άδεια (ώστε να μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις – να σου ανήκει) και δεν συνδέεται με τον αριθμό των χρηστών. Είτε έχεις 5 πωλητές είτε 15 για εμάς είναι το ίδιο. Και την ίδια εφαρμογή που θα χρησιμοποιούν οι πωλητές σου, θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν και οι πελάτες σου! Έτσι δημιουργείται έναν νέο “κανάλι” για παραγγελίες. Κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, προς τη σωστή κατεύθυνση, σύγχρονο, καινοτόμο (για τα ελληνικά δεδομένα), με μεγάλες θετικές επιπτώσεις για την επιχείρηση και εσωτερικά και εξωτερικά.

Μερικές απ’ αυτές τις θετικές επιπτώσεις είναι:

Προσφέρεις στους πελάτες σου πρώτης τάξης υπηρεσίες, δίνοντάς τους ένα εργαλείο για τη δουλειά τους.
Αποκτάς δυνατότητες για προσωποποιημένο service.
Απελευθερώνεται το τηλ. κέντρο ώστε να μπορεί να κάνει άλλες δουλειές (marketing, promotion, αύξηση πελατολογίου).
Δημιουργείς υποδομές για αυτοματοποιήσεις διαδικασιών.

Μία από τις συνηθισμένες αντιρρήσεις που έχω ακούσει είναι ότι “Δεν θα το χρησιμοποιήσουν!” και “Θα είναι δύσκολο!”.

Είναι σίγουρο ότι στην αρχή θα το χρησιμοποιήσει ένα σχετικά μικρό ποσοστό – έχει να κάνει με το πελατολόγιο κάθε εταιρίας. Αλλά το “κανάλι” έχει δημιουργηθεί και μια επιχείρηση μπορεί με διάφορους τρόπους να “σπρώξει” τους πελάτες προς μια κατεύθυνση. Αυτό είναι και το μέλλον άλλωστε. Δείτε τη ΔΕΗ και το e-bill! (δεν το συνιστώ αλλά είναι ένα παράδειγμα).

Φυσικά και νομίζεις ότι είναι δύσκολο. Αφού δεν το είδες και δεν ξέρεις πως θα είναι… Αλλά όπως είπα και στον τίτλο, η τεχνολογία για επιχειρήσεις σήμερα είναι παιχνιδάκι. Για του λόγου το αληθές, φτιάξαμε μια εφαρμογή παιχνίδι για παραγγελίες αναψυκτικών και μπύρας. Κατέβασέ το από το Google Play εδώ*, παίξε λίγο και μετά υπολόγισε: Πόσο τις εκατό του πελατολογίου σου πιστεύεις ότι ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο για να κάνει μια παραγγελία;

* Είναι ένα δείγμα που μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Το μενού δείχνει δυνατότητες. Τα προϊόντα τα επιλέξαμε γιατί ήταν σχετικά εύκολο να βρούμε φωτογραφίες με συσκευασίες online. Οι τιμές είναι τυχαίες. Δεν στέλνει παραγγελία πουθενά. Παίξτε άφοβα.