Οι ΗΠΑ θα επιστρέφουν τους μετανάστες στο Μεξικό όσο εξετάζουν τις υποθέσεις τους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιστρέψουν στο Μεξικό τους παράνομους μετανάστες κατά τη διάρκεια της εξέτασης των υποθέσεων τους από τις αμερικανικές αρχές για να αποτρέψουν την «εξαφάνισή τους» στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν.

Η αλλαγή πολιτικής εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ να αυστηροποιήσει την μεταναστευτική νομοθεσία ώστε να επιτρέπεται σε λιγότερους μετανάστες που επιδιώκουν να εισέλθουν είτε νόμιμα, είτε παράνομα η είσοδος σε αμερικανικό έδαφος.

«Οι αλλοδαποί που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το σύστημα για να εισέλθουν στη χώρα μας παράνομα δεν θα μπορούν πλέον να εξαφανιστούν εντός των ΗΠΑ, όπου πολλοί δεν εμφανίζονται την ημέρα της εκδίκασης των υποθέσεων τους», υπογράμμισε η Νίλσεν με ανακοίνωσή της.

«Αντί για αυτό, θα περιμένουν για την απόφαση του δικαστηρίου που εκδικάζει υποθέσεις μετανάστευσης ενώ βρίσκονται στο Μεξικό», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι η μεξικανική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί και «έχει αποφασίσει να λάβει μέτρα στη δική της πλευρά των συνόρων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ