Η ΔΕΥΑΠ δεν είναι …ΔΕΗ!

Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΗ για τις μαζικές διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες και μάλιστα μέσα στις γιορτές, ορισμένοι φανερά ή κρυφά, διαδίδουν ότι και η ΔΕΥΑΠ κάνει το ίδιο. Κόβει δηλαδή το νερό στα λαϊκά νοικοκυριά που χρωστούν και στέλνει χιλιάδες ειδοποιητήρια διακοπής της υδροδότησής τους.
Πρόκειται για ένα ακόμη χοντροκομμένο ψέμα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Ο Πατραϊκός λαός γνωρίζει ότι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Γνωρίζει ότι αυτή η Δημοτική Αρχή, έχει θεσπίσει μέτρα ελάφρυνσης και ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, έχει μειώσει την τιμή του νερού στις μικρές και μεσαίες καταναλώσεις, παρότι η ΔΕΥΑΠ με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που διατηρεί και συντηρεί και η σημερινή κυβέρνηση, υποχρεούται να λειτουργεί ως κερδοφόρα επιχείρηση και να στέλνει το λογαριασμό στα νοικοκυριά.
Θυμίζουμε ότι το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε πριν από μερικούς μήνες από την ΔΕΥΑΠ να ασκήσει πειθαρχική διαδικασία για τον προϊστάμενο της υπηρεσίας εκμετάλλευσης, γιατί διέπραξε το «φοβερό» αδίκημα να μην προχωρήσει στην διακοπή του νερού για 154 ευρώ, υλοποιώντας σχετική απόφαση της ΔΕΥΑΠ!!!
Ο συνολικός αριθμός των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας που απαλλάσσονται ή έχουν ενταχθεί στο μειωμένο τιμολόγιο ξεπερνά τις 6.000.
Το νερό είναι βασικό κοινωνικό αγαθό.
Κανένα λαϊκό σπίτι δεν πρέπει να μένει χωρίς νερό γι’ αυτό η ΔΕΥΑΠ, ενίσχυσε τη πολιτική του διακανονισμού και κατήργησε στην πράξη τις διακοπές ως μέτρο πίεσης και εκβιασμού.
Συνεχίζει να διευκολύνει με όλα τα μέσα τις λαϊκές οικογένειες γιατί αυτές οι οφειλές αφορούν στο σύνολό τους ανέργους, φτωχούς και εξαθλιωμένους εξαιτίας της ασκούμενης διαχρονικά, αντιλαϊκής πολιτικής.
Με τη τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί παράλληλα στοχεύει στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από μεγάλους καταναλωτές.
Για τη Δημοτική Αρχή, παραμένει προτεραιότητα: Νερό καθαρό, φθηνό, ποιοτικά ελεγμένο για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

 

Δήλωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα