(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η θεατρική παράσταση «Ένας αόριστος άνθρωπος» στο Σχολείο των Φυλακών

Την εξαιρετική θεατρική παράσταση «Ένας αόριστος άνθρωπος», βασισμένη στην ομώνυμη συλλογή διηγημάτων του ποιητή και συγγραφέα Σπύρου Βρεττού, σε σκηνοθεσία Αρτέμιδος Γρύμπλα, που αποτελεί παραγωγή του Τηλέμαχου Τσαρδάκα του Θεάτρου «Act», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Το πολύ δυνατό κείμενο του κ. Βρεττού, η ευρηματική σκηνοθεσία της κ. Γρύμπλα με τη διαρκή εναλλαγή των τριών ιστοριών των διηγημάτων και οι έξοχες ερμηνείες του Νίκου Δερτιλή, της Έφης Κιτσαντά, της Δώρας Τσάνγκα και του Νίκου Τσίχλα δημιούργησαν μια δυναμική, σύγχρονη και γεμάτη ένταση παράσταση, η οποία ακροβατεί ανάμεσα στο φυσικό και το μεταφυσικό, προσφέροντας πολλά ερεθίσματα για προβληματισμό, αναστοχασμό και ενδοσκόπηση σχετικά με τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης, την αντίδραση απέναντι στην τραγωδία και το θάνατο, τον πόνο του έρωτα, τον πόθο για ελευθερία και για μια καλύτερη ζωή.

Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά την οποία ο κ. Βρεττός αντάλλαξε απόψεις με τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, εμβαθύνοντας στις πτυχές της παράστασης με την αποκωδικοποίηση των πολλαπλών συμβολισμών της και απάντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν σχετικά με τις πηγές έμπνευσης των διηγημάτων του.

Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης ο Διευθυντής του Κ.Κ. Πατρών κ. Χαρίλαος Ζαννίδης, ο προϊστάμενος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κ.Κ. Πατρών κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και η κ. Κατερίνα Γουργουρίνη.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Μιχάλης Καραγεωργίου ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Θεάτρου «Act», τον παραγωγό κ. Τηλέμαχο Τσαρδάκα, τον ποιητή και συγγραφέα κ. Σπύρο Βρεττό, τη σκηνοθέτιδα κ. Αρτέμιδα Γρύμπλα, τη βοηθό σκηνοθέτη κ. Βιβή Φωτοπούλου, τον υπεύθυνο για τον ήχο κ. Κωνσταντίνο Πιλάβιο, τους ηθοποιούς Νίκο Δερτιλή, Έφη Κιτσαντά, Δώρα Τσάνγκα και Νίκο Τσίχλα και όλους τους συντελεστές της παράστασης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σχολείου, καθώς με την εθελοντική παρουσία τους στο Κατάστημα Κράτησης έχτισαν γέφυρες επικοινωνίας προς την κοινωνία και την τέχνη.

Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.