(Φωτο)-Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του “Monday” -Παίζει η Πατρινή Έλλη Τρίγγου

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα στην Αθήνα, του φιλμ «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου («Suntan») και η πρώτη επίσημη φωτογραφία αποκαλύπτει το πρωταγωνιστικό του ζευγάρι.

«Η ιστορία του Μίκι και της Κλόε είναι μια ειλικρινής, αλλά ευχάριστη ματιά, στην ερωτική ιστορία δύο ανθρώπων που θέλουν πολύ ο ένας τον άλλο, αλλά βρίσκουν εμπόδια στα προσωπικά τους βιώματα. Ο Σεμπάστιαν Σταν και η Ντενίζ Γκαφ ήταν οι τέλειοι ηθοποιοί για τους ρόλους, βίωσαν την Αθήνα σαν ντόπιοι και υποδύθηκαν τους χαρακτήρες με πάθος, χωρίς ίχνος φόβου. To “Monday” είναι ένα ερωτικό γράμμα στην πόλη μου κι ένας ύμνος στους παράφορους έρωτες».

Έτσι περιγράφει ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος την εμπειρία των γυρισμάτων της 4ης μεγάλου μήκους ταινίας του, μετά τα «Bank Bang», «Wasted Youth» και το «Suntan» όπου τον κεντρικό ρόλο πλάι στον Μάκη Παπαδημητρίου είχε η Πατρινή ηθοποιός Έλλη Τρίγγου. Η φωτογενής και ταλαντούχα Έλλη Τρίγγου παίζει και στο «Μonday».

Όπως έγραψε το flix.gr, μόλις ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα με πρωταγωνιστές τον Σεμπάστιαν Σταν (ο Winter Soldier του πολύ επιτυχημένου φιλμ «Captain America, Ο Στρατιώτης του χειμώνα» του 2014 αυτοπροσώπως) και την Ντενίζ Γκαφ με θεατρική εμπειρία (πιο πρόσφατα στο «Angels in America», όπου και ήταν υποψήφια για βραβείο Τόνι) και συμμετοχές στο «Jimmy’s Hall» του Κεν Λόουτς και το φετινό «Colette» με την Κίρα Νάιτλι.

To «Monday» αφηγείται την ιστορία του Μίκι και της Κλόι, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Κλόι πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας.

Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος (Πριν τα Μεσάνυχτα), Brian Kavanaugh-Jones (Loving), Damian Jones (Η Σιδηρά Κυρία), Deanna Barillari (The Amaranth) και ο Fred Berger (La La Land) σε ρόλο executive producer.

Τις πωλήσεις της ταινίας στο εξωτερικό έχει αναλάβει η εταιρία Protagonist Pictures («Ο Αστακός», «American Honey», «The Florida Project»).

«Ερωτευτήκαμε αυτούς τους δύο πανέμορφους και πολύπλοκους χαρακτήρες, και πιστεύω πως όλοι μας κουβαλάμε μέσα μας λίγο Μίκι και λίγο Κλόι», ανέφερε ο Ντέιβ Μπίσοπ, Διευθύνων Σύμβουλος της Protagonist Pictures. «Θαυμάζουμε βαθιά τη δουλειά του Αργύρη και είναι απόλαυση να συνεργάζεται κανείς μαζί του και με την απίθανη ομάδα του “Monday”».

Στο «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου παίζουν και οι Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ντομινίκ Τίπερ, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέας Κωνσταντίνου.

“Monday” (φωτό: Δέσποινα Σπύρου).

Η φωτ. της Έλλης Τρίγγου είναι από το περιοδικό “Γυναίκα” του τεύχους Νοέμβριος 2018.