(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ποιους δημάρχους κατεβάζει το ΚΚΕ σε Πάτρα, Αιγιάλεια, Δυτ.Αχαΐα, Καλάβρυτα και Ερύμανθο – Καραθανασόπουλος στην Περιφέρεια

Τους υποψηφίους δήμαρχους και Περιφερειάρχες στη Δυτική Ελλάδα και στο νότιο Ιόνιο, παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης το ΚΚΕ, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα της Ένωσης Συντακτών στην Πάτρα. Στην ίδια εκδήλωση ανακοινώθηκε η υποστήριξη στελεχών της ευρύτερης Αριστεράς, στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως είναι ο πανεπιστημιακός Δημήτριος Σπαρτινός (ήταν στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ στις προηγούμενες εκλογές, ο γιατρός Ανδρέας Μάζης (έφυγε από το ΚΚΕ το 1990) και η Ήρα Κουρή.

Επίσης, έγιναν παρεμβάσεις από τους: Γεώργιο Μαγιάκη πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς, Γιάννη Κανελλόπουλο πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καστελοκάμπου, Χρήστο Αθανάσουλα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Πύργου και από τον Γεώργιο Σολτάτος πρώην περιφερειακό σύμβουλο.

Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έγινε από τον Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής και μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Τζαβάρα, ο οποίος στην εισήγησή του, άσκησε δριμεία κριτική τόσο προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, αλλά και προς τα ψηφοδέλτια που αυτοχαρακτηρίζονται ως ανεξάρτητα.

Ο Δημήτρης Τζαβάρας περιστοιχιζόταν από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και από τον βουλευτή Αχαίας του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι για τον Δήμο Πατρέων και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αντίστοιχα.

Όπως σημείωσε ο κ. Τζαβάρας οι στόχοι του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης, είναι η ισχυροποίηση του μηνύματος κατά της κυβέρνησης, η αποτροπή της ενσωμάτωσης των λαϊκών δυνάμεων και η συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού έχει καταστεί «γρανάζι χειραγώγησης και ενσωμάτωσης» και λειτουργεί ως «αμορτισέρ του συστήματος» με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Φυσικά, από την παραπάνω κριτική ο κ. Τζαβάρας εξαίρεσε τον Δήμο Πατρέων, όπου έχει εκλεγεί ο στηριζόμενος από το ΚΚΕ Κώστας Πελετίδης.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν οι Νίκος Καραθανασόπουλος και ο Κώστας Πελετίδης.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος, άσκησε δριμεία κριτική στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιο Απόστολο Κατσιφάρα, τον οποίο χαρακτήρισε ως «υπηρέτη όλων των αφεντάδων», για τη συνεργασία του Περιφερειάρχη με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και τώρα με ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και «ιδιαίτερα πρόθυμο να στηρίξει τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών κύκλων».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Πελετίδης τόνισε πως «η διεκδίκηση του Δήμου Πατρέων δεν ξεκινά από το μηδέν» και έκανε αναφορά σε μια έργων και διεκδικήσεων που η παρούσα δημοτική Αρχή κατάφερε. Ο κ. Πελετίδης, κάλεσε σε συμπόρευση με το ψηφοδέλτιο που ηγείται, ακόμη και όσων έχουν διαφωνίες. «Μπορούμε να συμπορευτούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πατρέων.

Το ΚΚΕ κατεβάζει Πελετίδη στην Πάτρα και Καραθανασόπουλο στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι από το Κομμουνιστικό Κόμμα

Οι υποψήφιοι

Η ανακοίνωση των υποψηφίων του ΚΚΕ έγινε από τον Δημήτρη Τζαβάρα, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

Στην κάλπη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η δυσαρέσκεια κι η οργή των προοδευτικών και αριστερών ανθρώπων για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, να μην ¨ξεθυμάνει¨ με διοχέτευση της ψήφου σε ψηφοδέλτια – δορυφόρους ή σε άλλα του οπορτουνιστικού φάσματος (ούτε, βεβαίως, προς τη ΝΔ). Να ενισχυθεί η ¨Λαϊκή Συσπείρωση¨ και να έχει εμφανή αύξηση ψήφων, ποσοστών και εδρών, μ’ επικεφαλής το Νίκο Καραθανασόπουλο (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτή του Κόμματος, οικονομολόγο, 56 ετών).

ü Στους δήμους, αυτής της Περιφέρειας να πάει όσο γίνεται πιο κάτω η δύναμη όλων των αστικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους, φανερών και μη, υπέρ των ψηφοδελτίων και των υποψηφίων της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ που πρέπει, τώρα, να ‘χει ακόμα πιο ισχυρή εκπροσώπηση, ιδιαίτερα στους πιο μεγάλους και πιο σημαντικούς δήμους.

Στηρίζουμε τους παρακάτω υποψηφίους δημάρχους:

Στην Πάτρα: τον Κώστα Πελετίδη (Δήμαρχο, γιατρό, καρδιολόγο, 65 ετών)

Στην Αιγιάλεια: την Αγγελική Κουρή (λογίστρια, 57 ετών)

Στα Καλάβρυτα: το Σταμάτη Ανδριόπουλο (συνταξιούχο εργάτη, 59 ετών)

Στη Δυτική Αχαΐα: τον Αλέκο Θανόπουλο (πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Ωλενίας και του συλλόγου παραγωγών, λαϊκών αγορών νομού Αχαΐας, 60 ετών)

Στον Ερύμανθο: τον Τάκη Σκιαδά (συνταξιούχο υπάλληλο του Δήμου Πατρέων, 60 ετών)