ΠΑΤΡΑ: Υποφέρει το Αιματολογικό του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” – Τι λένε εργαζόμενοι και Διευθυντής Τμήματος

Πολλά φαίνεται ότι είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αιματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου του «Αγίου Ανδρέα». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του το Σωματείο των εργαζομένων, Στο Τμήμα «υποφέρει καθώς λειτουργεί σε απαράδεκτους χώρους.

Αυτό αναφέρει σε επιστολή του και ο Διευθυντής του Τμήματος. Στην ανακοίνωση του το Σωματείο εξηγεί ότι το εν λόγω Τμήμα λειτουργεί σε μικρούς χώρους, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές. Σε χώρους όπου δεν χωράνε να αναπτυχθούν όλες οι αναγκαίες και απαραίτητες κλίνες, που στριμώχνονται για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών και της μεγάλης δουλειάς του προαναφερόμενου τμήματος.

Πιο συγκεκριμένα τονίζει ότι:

Λειτουργεί όπως το έχουμε ξαναπεί, σε χώρους όπου το εξωτερικό αιματολογικό Ιατρείο συνυπάρχει με την μονάδα χημειοθεραπείας, τμήματα και ασθενείς που εκτίθενται στη κοινή θέα του διαδρόμου που διέρχεται από το τμήμα, που είναι πέρασμα προς την πυρηνική και όχι μόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους σχετικό και μάλιστα ευαίσθητο τμήμα και κατ΄ επέκταση ασθενείς. Βέβαια πέρα από τα προαναφερόμενα, το εν λόγο τμήμα λειτουργεί με 1 ½ Ιατρό, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Διευθυντής του (1 αποσπασμένος στην Αθήνα και ένας κάποιες ημέρες στο ΠΠΝΡΙΟΥ) και χωρίς την ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, όπως και σε άλλα τμήματα, πρόβλημα που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μέσα από τους Συναδέλφους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα Υγείας, κάτι που το έχουμε προτείνει, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, με τη οποία καταλογίζονται ευθύνες στη Διοίκηση του νοσοκομείου.