ΠΑΤΡΑ: Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ και την παράταξη “Χριστόπουλου” – Διορία σε Ηλ.Γκοτσόπουλο να αποδείξει κομματική στήριξη – Έντονο παρασκήνιο…και με νέα ονόματα γα τον δήμο

ΝΕΟΤΕΡΑ

Το βράδυ της Τρίτης, έγινε σύσκεψη της  δημοτικής ομάδας, όπου ο Ηλ.Γκοτσόπουλος – σύμφωνα με πληροφορίες του Skaiptras.gr – φαίνεται να ισχυρίστηκε πως είχε θετική επαφή με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και πέρασε επιτυχώς η υποψηφιότητά του από την αρμόδια  κομματική Επιτροπή  Εκλογών.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας  Νικολάου, αμφισβήτησε την επίσημη στήριξη του κόμματος και επετέθη στον επικεφαλής Κώστα Χριστόπουλο, ότι ενώ ήξερε όλα τα παραπάνω, δεν ενημέρωσε την ομάδα, με τον ίδιο ν’απαντά πως θα το έκανε προσεχώς σε τραπέζι.

Τελικά, τα μέλη της παράταξης Α. Νικολάου και Νίκος  Θεοδωρόπουλος , έδωσαν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή στον Η.Γκοτσόπουλο να “αποδείξει” πως έχει πράγματι  τη στήριξη της ΝΔ και μετά θα καθορίσουν τη στάση τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στήριξη από ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ διαψεύδονται, από κομματικές πηγές και οι κ.κ. Ν.Κακλαμάνης, Μ.Βορίδης και Θ.Νέζης θα εξετάσουν άλλα ονόματα για υποψηφιότητα στον Δήμο Πατρέων, για δε την περίπτωση του κ.Γκοτσόπουλου, άλλες πηγές της “Πειραιώς” αναφέρουν ότι ναι μεν έγινε συνάντηση και συζήτηση μαζί του, αλλά δεν του δόθηκε  “πράσινο φως” να δημοσιοποιήσει κάθοδό του.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ

Αιφνιδιασμός και ενστάσεις, στην Ομάδα “Χριστόπουλου” για την αλλαγή ηγεσίας, που συνεδριάζει απόψε για τις εσωτερικές εξελίξεις.

Στο παρασκήνιο συζητείται  έντονα, ότι ο Ηλίας Γκοτσόπουλος είχε επαφές στην Αθήνα, με ηγετικά στελέχη της ΝΔ, ως προς την κάθοδό του, ενώ λέγεται  πως είχε προηγηθεί συνάντηση επ’αυτού του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θοεδωράκη, με κοινή σύμφωνη γραμμή επί του προσώπου.

Ο Ηλίας Γκοτσόπουλος είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ Δασκάλων αλλά και Α΄Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού.

Άλλοι πάλι ερμηνεύουν την αποχώρηση Χριστόπουλου , ως μία έμμεση αλλά άτυπη στήριξη της  ΝΔ (κι όχι τοπυ ίδιου) στον υποψήφιο δήμαρχο, από το ΚΙΝ.ΑΛ Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Αποσύρεται από Υποψήφιος  Δήμαρχος Πατρέων ο Κώστας Χριστόπουλος.

Στη μάχη των εκλογών του Μαΐου αποφάσισε να τον διαδεχτεί  ο δημοτικός του σύμβουλος  Ηλίας Γκοτσόπουλος.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει την υποψηφιότητα του, ως επικεφαλής  της παράταξης “Νέα Πόλη”, πολύ πιθανά με την έμμεση υποστήριξης από τη ΝΔ.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το βράδυ μετά τη συνεδρίαση της παράταξης.