Νέες φωτογραφίες για την υπόθεση Κασόγκι: Οι εκτελεστές μπαίνουν και βγαίνουν από το προξενείο σε λίγες ώρες

Φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται καρέ-καρέ η είσοδος και η έξοδος στην Τουρκία των 15 Σαουδαράβων που συμμετείχαν στην ομάδα εκτέλεσης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη δημοσιεύει το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων οι φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα της επεξεργασίας βίντεο διάρκειας 3.500 ωρών από 147 κάμερες από 80 διαφορετικές τοποθεσίες στην Κωνσταντινούπολη.

Το Anadolu χαρτογραφεί με τις φωτογραφίες τις κινήσεις της 15μελους ομάδας πριν και μετά τη δολοφονία Κασόγκι.

Επικαλούμενο πηγές ασφαλείας το Anadolu γράφει ότι μια πρώτη ομάδα αποτελούμενη από έξι άτομα έφτασε στην Τουρκία στις 1:30 τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου με πτήση των Turkish Airlines.

Μια ημέρα μετά, στις 3:30 τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου, στην Τουρκία έφταναν με ιδιωτική πτήση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ τα άλλα 9 άτομα, ανάμεσά τους και ο Αλ Τουμπαίγκι ο άνθρωπος που φέρεται να τεμάχισε τον Κασόγκι,.

Λίγες ώρες αργότερα, ανάμεσα στις 9:50 και τις 10:57 οι 10 από τους εκτελεστές έχουν καταγραφεί να μπαίνουν στο κτήριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας.

Ακολουθεί από τις 11:00 έως τις 12:30 η είσοδος των υπολοίπων πέντε μελών της ομάδας των εκτελεστών.

Οι επόμενες φωτογραφίες είναι από την έξοδο, στις 14:53, από την πίσω πόρτα του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας δύο ατόμων, το ένα εκ των οποίων φορούσε τα ρούχα του ήδη δολοφονημένου Κασόγκι.

Στο ενδιάμεσο οι κάμερες έχουν καταγράψει ένα μινιβαν με αριθμό κυκλοφορίας 34 CC 1865 να είναι παρκαρισμένο στον κήπο του προξενείου και μέσα σε αυτό να μπαίνει ένα μεγάλος αριθμός από βαλίτσες στις οποίες εκτιμάται ότι ήταν τμήματα της σορού του Κασόγκι. Το όχημα αυτό σύμφωνα με το Anadolu έφυγε από το προξενείο στις 15:00.

Εντωμεταξύ στις 14:30 της ίδιας ημέρας της δολοφονίας έξι άτομα αναχωρούν με ιδιωτικό τζετ και περίπου 8 ώρες αργότερα, στις 22:50 αναχωρούν από το αεροδρόμιο Ατατούρκ με τον ίδιο τρόπο άλλα επτά άτομα.

Τα τελευταία δύο μέλη της ομάδας έφυγαν από την Τουρκία σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 1:30 τα ξημερώματα της 3ης Οκτωβρίου με πτήση των Turkish Airlines.

15 kişilik infaz timinin başkonsolosluğa giriş-çıkış görüntüleri
Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı planlı bir cinayetle ortadan kaldırmak için Suudi Arabistan’dan gelen 15 kişilik infaz timinin farklı zamanlarda yurda girişleri, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu ile konuta geliş ve çıkışları ile havalimanından ayrılışlarına ilişkin yeni fotoğraflara ulaşıldı. ( İstanbul Emniyet Müdürlüğü – Anadolu Ajansı )
19.12.2018 İstanbul Emniyet Müdürlüğü