(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το χορευτικό γλέντι της Χορολογικής Εταιρείας – Με Πετρολούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 το Ηπειρώτικο και στεριανό γλέντι, που ετοίμασε και πραγματοποίησε η Χορολογική Εταιρεία, με τον Πετρολούκα Χαλκιά στο κλαρίνο, τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι και πολυμελής παραδοσιακή ορχήστρα, στην κατάμεστη αίθουσα «Αρχοντικό της Ευτυχίας».

Κατά μεγάλες παρέες, κατά εκατοντάδες λάτρεις της παράδοσης, προσήλθαν στην παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση να ζήσουν από κοντά για μερικές ώρες τον μεγάλο Ηπειρώτη κλαρινίστα Πετρολούκα Χαλκιά και την ορχήστρα του.

Ακούστηκαν τραγούδια από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Μακεδονία, τη Ρούμελη και τον Μωριά, με την ορχήστρα να δίνει τον καλύτερο εαυτό της. Πλήθος συμμετεχόντων όπου χόρευαν ταυτόχρονα πάνω από 150 άτομα στην πίστα που είχε διαμορφωθεί, σε ένα ελεύθερο και ταυτόχρονα παραδοσιακό γλέντι, γεμάτο επιφωνήματα επιβεβαίωσης προς την ορχήστρα και τους διοργανωτές, ψυχαγωγήθηκαν, θυμήθηκαν και γνώρισαν την αξία της μουσικής παράδοσης του ελληνισμού.

Την ορχήστρα πλαισίωναν εκτός του Πετρολούκα Χαλκιά και του Αντώνη Κυρίτση, ο Θωμάς Κυρίτσης στο τραγούδι, ο εγγονός Πέτρος Λούκας Χαλκιάς επίσης στο κλαρίνο, ο Πρεμέτης Αναστάσιος στο βιολί, ο Πρεμέτης Αθανάσιος στο λαούτο και ο Παπαναστασίου Αδαμάντιος στα κρουστά.

Παρευρέθηκαν ο Νίκος Τσούκαλης πρώην βουλευτής, Μαρίνος Σκανδάμης πρ, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Γεώργιος Αγγελόπουλος πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Φίλιας Δημοτικός Σύμβουλος, Γεωργία Μητρογιάννη υπεύθυνη γραφείου Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, Αλέξανδρος Χάιδας πρόεδρος Πανηπειρωτικού συλλόγου Πατρών, καθώς και εκπρόσωποι πολλών χορευτικών σωματείων.

Εκτός των μελών και φίλων της Χορολογικής Εταιρείας αλλά και του απλού κόσμου – θαυμαστών της αξιόλογης ορχήστρας που παρευρέθησαν, τίμησαν με την παρουσία τους και συγχόρεψαν στο γλέντι μέλη από τους παρακάτω συλλόγους:

Πανηπειρωτικός σύλλογος Πατρών, Πανηπειρώτικη αδελφότητα Αιγιάλειας, σύλλογος ελληνικών παραδοσιακών χορών Πανεπιστημίου Πατρών, σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη», Λύκειο Ελληνίδων Πατρών, τμήμα παραδοσιακών χορών Δήμου Ήλιδας, χορευτικό τμήμα πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Καστριτσίου «ο Σέλεμνος», χορευτικό τμήμα Παμμικρασιατικού συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων Χορευτικό τμήμα πολιτιστικού συλλόγου Σουλίου Πατρών, χορευτικός λαογραφικός όμιλος Μεσσάτιδας «ο Φίλερης», χορευτική ομάδα «ΑΣΤΟ-Φίλοι της Παράδοσης», χορευτικός σύλλογος «Ελλήνων Χορός», χορευτική ομάδα «Ροές», χορευτική ομάδα συλλόγου Άνω Συχαινών, χορευτική ομάδα Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πατρών, χορευτικό τμήμα Δικηγόρων Πατρών, χορευτικό τμήμα πολιτιστικού συλλόγου Αλισσαίων.

Χορηγοί της εκδήλωσης που στήριξαν την Χορολογική Εταιρεία σε αυτό το μεγάλο μουσικοχορευτικό γλέντι ήταν το Super Market ΑΡΑΠΗΣ, οι οίνοι «ΚΟΛΥΠΕΡΑΣ» και οι οίνοι «ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ».

Η Χορολογική Εταιρεία ως πανελλήνιος επιστημονικός μη κερδοσκοπικός σύλλογος καθηγητών φυσικής αγωγής με ειδίκευση στον Ελληνικό χορό και έδρα την Πάτρα, ευχαριστεί όλους τους φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας που τίμησαν με την παρουσία τους το γλέντι, τους χορηγούς καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν και υπόσχεται να ανανεώσει το ραντεβού της, με πολλούς χορούς και τραγούδια, σε άλλα ανάλογα παραδοσιακά γλέντια.