ΠΑΤΡΑ: Καρναβαλική «Πολύχρωμη Νύχτα» η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών σχετικά με την πρόταση του για παράταση του ωραρίου καταστημάτων την ημέρα έναρξης του Καρναβαλιού.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
Σχετικά με την πρόταση του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών για παράταση του ωραρίου το Σάββατο 19/1/2019, ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, επειδή έχει γίνει σκόπιμα ή από έλλειψη ενημέρωσης αντικείμενο παραπληροφόρησης και πολιτικής εκμετάλλευσης, οφείλουμε για να σταματήσει η εκμετάλλευση του θέματος, να παρουσιάσουμε την πρόταση του Συλλόγου μας που λήφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

1. Παράταση του ωραρίου για τα πατρινά καταστήματα που πωλούν καρναβαλικά και συναφή είδη μέχρι τις 2:00 (είναι 8-10 καταστήματα) για να μην σέρνονται στο αυτόφωρο λόγω παραβίασης του ωραρίου οι συνάδελφοί μας, ενώ την ίδια ώρα να εξαπλώνονται τα δίκτυα του παραεμπορίου με την εκμετάλλευση και των εργαζομένων τους (δεν είδαμε από τους επικριτές την ανάλογη ευαισθησία γι’ αυτούς τους εργαζόμενους).

2. Τα εμπορικά καταστήματα τη συγκεκριμένη ημέρα, να ακολουθήσουν το ωράριο 10:30 έως 14:30 και 19:00 έως 23:00 ούτως ώστε η πόλη να είναι ζωντανή και φωταγωγημένη.

3. Την Κυριακή 20/1/2019, σύμφωνα με την πάγια θέση του Συλλόγου μας, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Αντιλαμβάνεται ο κάθε καλοπροαίρετος ότι δεν πρόκειται για «λευκή νύχτα» (διάρκεια έως τα ξημερώματα) αλλά καρναβαλική «πολύχρωμη νύχτα» με επέκταση του ωραρίου κατά τρεις ώρες,.
Μ’ αυτή την πρόταση καθώς και με τις καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε για την ημέρα έναρξης αλλά και την διάρκεια του καρναβαλιού, πιστεύουμε ότι συμβάλουμε θετικά στην γιορτινή ατμόσφαιρα, την ελκυστικότητα της πόλης και την τόνωση της αγοράς. Παράλληλα δεν δημιουργούνται «εξοντωτικές» όπως οι καλοθελητές διατείνονται συνθήκες για εργαζόμενους και συναδέλφους.