Η νεολαία της Πάτρας έχει δικαιώματα

Η Νεολαία της Πάτρας έχει όλα τα Δημοτικά της Δικαιώματα! Τις τα αποδίδουμε κάνοντας τόπο για να τα ασκήσει, για να έχει και να διατηρήσει την αυτονομία της.
Θεσπίζουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Πάτρας !
Ένα όργανο άμεσης δημοκρατίας που αποτελείται από νέους και νέες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 17-30 και το οποίο χωρίζεται σε 3 υποενότητες (17-18 μαθητικό, 19-24 σπουδαστικό και φοιτητικό, απασχολούμενο κλπ, 25-30 επιστημονικό, αυτοαπασχολούμενο, υπαλληλικό, εργαζόμενο κλπ). Είναι για μας προτεραιότητα και ανάγκη του σύγχρονου Δήμου να έρθει πιο κοντά στους νέους και να δημιουργήσει ένα δυνατό θεσμό αλληλοκατανόησης συνεργασίας και σύνδεσης με το Δημοτικό Συμβούλιο των αιρετών. Αποφασίσαμε προς τούτο να συστήσουμε ένα ουσιαστικό όργανο, που θα προάγει τα αιτήματα της νεολαίας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιλογές της, όπως αβίαστα η ίδια τις κατανοεί, ώστε να λυθούν προβλήματα και να αναληφθούν δημοτικές πρωτοβουλίες. Για να αποφύγουμε τον κομματισμό και την διαλυτική, πρώιμη παραταξικοποίηση, οι συμμετέχοντες θα είναι 50% από κάθε φύλλο και θα επιλέγονται μετά από δημόσια κλήρωση, όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν ύστερα από ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής τους στο ειδικό μητρώο Νεολαίας του Δήμου.
Προβλήματα όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, η χρήση κράνους στα δίκυκλα, χόμπυ όπως ο αθλητισμός, αλλά και όλα τα θέματα της πόλης και όσα την ενδιαφέρουν και την ανησυχούν σε όλα τα επίπεδα (ψυχαγωγία-πολιτισμός, εθελοντισμός, δράσεις κλπ) είναι στην ευχέρεια τους να τα εισηγηθούν. Με εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας που θα εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο θα διευκολύνονται οι συνεδριάσεις τους! Οι ευαισθησίες και τα όνειρα της νεολαίας μας οφείλουν να γίνονται σεβαστά και με ευγένεια και κατανόηση να την διευκολύνουμε να κάνει τις δικές της επιλογές. Νέος θα πεί να αλλάξεις το τώρα!
Δημοκράτης Δήμαρχος θα πεί να ακούς την νεολαία και να εμπνέεσαι από την άδολη και αυθεντική της έκφραση. Καμία λογοκρισία. Οι νέες και οι νέοι είναι ελεύθεροι και υπεύθυνοι πολίτες. Η Ανεξάρτητη Ακομμάτιστη Ακηδεμόνευτη Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη» σας καλεί να γίνετε ενεργοί πολίτες και δεσμεύεται απέναντι σας να υλοποιήσει τις παραπάνω θέσεις της.

του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων