Διαλύσατε την μεσαία τάξη, αλλά αυτή θα σταθεί και πάλι όρθια για να κρατήσει όρθια και την Ελλάδα

«Το γεγονός πως αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της σημερινής κυβέρνησης, είναι το μοναδικό καλό νέο» επεσήμανε ο Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά την ομιλία του στη Βουλή.
Ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τον επίλογο μίας καταστροφικής διακυβέρνησης, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Βαπτίσατε την ανικανότητά σας αυταπάτη και τις ιδεοληψίες σας «προοδευτική πολιτική». Φτιάξατε έναν προϋπολογισμό που όσα προβλέπει ως κοινωνικές παροχές, προέρχονται μόνο από την βαρύτατη φορολογία. Φτιάξατε έναν προϋπολογισμό που αναφέρεται γενικώς και αορίστως σε ανάπτυξη χωρίς καμία κατεύθυνση. Και είναι λογικό. Δεν πιστεύετε στην ανάπτυξη, στην παραγωγή πλούτου, στη δυνατότητα του κάθε πολίτη να βελτιώσει το επίπεδο της ζωής του. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να διαμορφώσετε έναν σοβαρό και αναπτυξιακό προϋπολογισμό»
Ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε ότι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι Έλληνες πλήρωσαν πάνω 150 δισ. ευρώ σε φόρους, με την μεσαία τάξη να πληρώνει τα περισσότερα και να μην παίρνει τίποτα πίσω.
«Και το κάνατε επίτηδες», πρόσθεσε, «όχι μόνο για να επιβαρύνετε τους «μενουμευρωπαίους», όπως κάποτε είπε ο κ. Κυρίτσης, αλλά για να τιμωρήσετε την εργατικότητα. Να τιμωρήσετε το δικαίωμα κάθε πολίτη στην προσωπική και οικογενειακή ανέλιξη. Το ξέρω. Ακούτε τη λέξη «προκοπή» και… βγάζετε σπυράκια. Για εσάς, όσοι έχουν βιός και περιουσία είναι ταξικοί εχθροί. Και ας τα έχουν αποκτήσει έντιμα με κόπο και πολύ δουλειά».
Και ο Βουλευτής πρόσθεσε: «Ακούστε το λοιπόν, καλά: Αυτό τον τόπο και αυτούς τους πολίτες τους μετρήσατε λάθος! Η Ελλάδα χτίστηκε πέτρα – πέτρα, από ανθρώπους της μεσαίας τάξης που ήξεραν πως μόνο η δουλειά φέρνει την προκοπή. Η μεσαία τάξη είναι η ισορροπία της κοινωνίας μας. Χωρίς αυτή, δεν υπάρχει ευημερία, κοινωνική ειρήνη και συνοχή. Και αυτή η μεσαία τάξη, είτε το θέλετε είτε όχι, θα σηκωθεί και πάλι όρθια. Για να κρατήσει όρθια και την Ελλάδα».
Ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση πρόδωσε το σύνολο των πολιτών και παρέδωσε την δημόσια περιουσία, την μακεδονική ταυτότητα, την παιδεία και την θρησκεία. «Ό,τι πιάσατε στα χέρια σας το κάνατε στάχτη, το διαλύσατε» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ φέρνοντας ως παράδειγμα τον αγροτικό τομέα, απαρίθμησε όλες τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης (αυξήσεις φόρων και εισφορών, κατάργηση ΟΓΑ, εκτόξευση του κόστους παραγωγής, κλπ), σημειώνοντας: «Κανένας δεν έχει τίποτα να περιμένει από εσάς, λοιπόν. Και
κανένας δεν σας αντέχει άλλο πια! Το ακούτε παντού στην κοινωνία, το αισθάνεστε όπου και να βρίσκεστε. Και όσο πιο πολύ παριστάνετε ακόμα τους προοδευτικούς, τόσο περισσότερο γελοιοποιήστε. Όμως, αυτό είναι δικό σας θέμα. Έτσι κι αλλιώς σύντομα θα είστε παρελθόν…»
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Ανδρέας Κατσανιώτης υπογράμμισε πως ο προεκλογικός κύκλος που έχει ανοίξει, θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό για το καλό της χώρας και κατέληξε: «Όλοι εμείς στη Νέα Δημοκρατία, ξέρουμε πως θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να ξεκινήσουμε ένα πολύ βαρύ έργο. Να δώσουμε όραμα και αυτοπεποίθηση στους Έλληνες. Ισχύ και αξιοπρέπεια στην χώρα. Και να ξαναβάλουμε μπροστά τις μηχανές της κοινωνίας και της οικονομίας. Με εμπιστοσύνη στις παραγωγικές μας δυνάμεις, με επίγνωση των αναγκών της εποχής μας, θα ξανακάνουμε τη χώρα μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα.
Αυτή η μέρα είναι πολύ κοντά πια…»