Κόντρα Δένδια -Γεροβασίλη για το χτύπημα στον ΣΚΑΪ -«Αποτυχία για το κράτος η μη αποτροπή του»


Σφοδρή κριτική στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ.

Οπως είπε ο κ. Δένδιας, είναι αποτυχία για το κράτος το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αποτρέψει ένα τέτοιο χτύπημα.

«Η καρέκλα που κάθεστε δεν είναι για να διαπιστώνετε, αλλά να προλαμβάνετε και να κολάζετε διά των διωκτικών αρχών» είπε απευθυνόμενος στην Ολγα Γεροβασίλη ο κ. Δένδιας και συνέχισε: «Να εξηγήσετε στο σώμα γιατί επετράπη να υπάρξει αυτό το χτύπημα. Ο ΣΚΑΙ ήταν ένας στόχος που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί; Ηταν ένα σημείο που θα μπορούσε να φυλαχτεί; Η ελληνική αστυνομία δεν υπάρχει για να συμμετέχει στις παρελάσεις αλλά για να προστατεύει την ζωή την περιουσία και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών».

Μάλιστα ο κ. Δένδιας προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι η βόμβα στο ΣΚΑΪ αποτελεί αποτυχία για το κράτος και την Δημοκρατία.

«Η βόμβα αυτή αποτελεί κίνδυνο για τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών συνολικά και όχι μόνο για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Το γεγονός ότι ο κράτος και η Δημοκρατία δεν απέτρεψαν το χτύπημα αυτό συνιστά αποτυχία για το κράτος και την Δημοκρατία».

Ο κ. Δένδιας απάντησε και στην κριτική της κ. Γεροβασίλη η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι κατήργησε 5500 κενές οργανικές θέσεις αστυνομικών.

«Εγώ κατήργησα τις 5500 κενές οργανικές θέσεις της ελληνικής αστυνομίας και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως είπατε κ. υπουργέ. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έρθει στιγμή που θα μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι καταργήσαμε αυτές τις θέσεις. Τις κατήργησα πολύ απλά γιατί δεν χρειάζονταν. Ο αριθμός των Ελλήνων αστυνομικών ήταν επαρκής αρκεί να υπήρχε σωστή εκπαίδευση και σωστή τοποθέτηση».

Η αναφορά του κ. Δένδια προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Με ξεπερνάει να λέτε ότι κόψατε τις κενές οργανικές θέσεις γιατί δεν χρειάζονταν. Κόψατε θέσεις απ´ όλα τα οργανογράμματα σε όλο το δημόσιο για να ικανοποιήσετε τους δείκτες κ. Δένδια και για να απολυθούν όσοι έπρεπε να απολυθούν από το Δημόσιο. Με ξεπερνάει να λέτε στην ελληνική αστυνομία αυτοί είστε, τόσοι είστε δεν έχετε να περιμένετε κάτι καλύτερο. Οι εργαζόμενοι στην ελληνική αστυνομία δεν επαρκούν και το ξέρετε αυτό γιατί τα καθήκοντά τους είναι αυξημένα σε μια άλλη εποχή με άλλα καθήκοντα» είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν υπήρχε μνημονιακή υποχρέωση που να αφορά τα σώματα ασφαλείας και τα σώματα ασφαλείας δεν ενέπιπταν στο συνολικούς δείκτες. Η ακύρωση αποφασίστηκε με κριτήριο την χρησιμότητα για το κοινωνικό σύνολο» απάντησε ο Ν. Δένδιας.

«Αυτό που χρειαζόταν και χρειάζεται είναι καλύτερα οργανόγραμμα και καλύτερη αστυνόμευση. Δεν χρειάζονται προσλήψεις. Άλλωστε, από όσες έχετε προκηρύξει ούτε καν έχετε υποσχεθεί για αστυνομικούς. Στους 35.000 που έχετε ανακοινώσει πόσοι είναι αστυνομικοί; Δεν χρειάζονται επιπλέον αστυνομικοί, χρειάζεται καλύτερη αξιοποίηση» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.