ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Οι έμποροι θέλουν το “Θεοδώρειο” Ιατρείο για πάρκινγκ – Πρόκειται για μοναδικό οικόπεδο στο Ιστορικό Κέντρο

Το Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Δύμης παρέστη την Τρίτη 11.12.2018 στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας.Το θέμα της παρέμβασης αφορούσε την εκποίηση του ακινήτου ιδιοκτησίας του κοινωφελούς ιδρύματος ΘΕΟΔΩΡΕΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗΣ.
Ως γνωστό, πρόκειται για ένα οικόπεδο στο Ιστορικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας, που τα τελευταία 8 χρόνια χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.
Ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχουν οι χώροι στάθμευσης στις πόλεις καθώς αυτοί εξυπηρετούν τους πολίτες, τους καταναλωτές και τους επισκέπτες, που προσέρχονται προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους, να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες και να περιηγηθούν στη πόλη .
Σημείωσε δε ότι αυτό αναδείχθηκε κορυφαίο πρόβλημα στο ερωτηματολόγιο που έθεσε ο σύλλογος στα μελή του.
Ανέφερε δε ότι παρόλο που η μελέτη της πρώτης ανάπλασης είχε κρίνει, πριν την υλοποίηση της, την ανεύρεση τέτοιων χώρων, καμία δημοτική αρχή δεν κατάφερε να καλύψει αυτή την τεράστια για την πόλη ανάγκη.
Ενόψει και της β’ ανάπλασης, στο περιεχόμενο της οποίας φαίνεται να μην δημιουργούνται άμεσα χώροι στάθμευσης, το πρόβλημα θα υπερδιογκωθεί.
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη το οικόπεδο αυτό, το οποίο είναι μοναδικό και εξυπηρετεί στο κέντρο της πόλης μας 300 έως 500 οχήματα εναλλάξ κάθε μέρα, να περιέλθει στο δήμο και στους δημότες του.
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Επισημαίνεται ότι η πόλη στερείται παντελώς τέτοιων χώρων και πρέπει άμεσα να βρεθούν και άλλοι, για την υγιή ανάπτυξή της.
Τέλος, ο πρόεδρος ζήτησε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν επί του θέματος ,να αφήσουν στην άκρη τα διαχωριστικά των παρατάξεων τους και να προκρίνουν το παρόν και το μέλλον της πόλης ,της πρωτεύουσας του Δήμου της Δυτικής Αχαΐας.