ΠΑΤΡΑ: Απεργούν, σήμερα, οι εμποροϋπάλληλοι λόγω της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας διαφωνεί με τη λειτουργία των καταστημάτων αυτή την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και για τον λόγο αυτό προκήρυξε απεργία. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

Με την ανακοίνωση του εορταστικού ωραρίου και την γνωστοποίηση ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά 3 συνεχόμενες Κυριακές, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας διαφωνεί κάθετα με το άνοιγμα της Κυριακής 16/12/2018.

Η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία από τις οκτώ Κυριακές που θεσμοθετήθηκαν με μνημονιακούς νόμους, κατά τις οποίες επιτρέπεται η χωρίς όρια ελεύθερη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει προκηρύξει απεργία για την συγκεκριμένη Κυριακή και καλούμε όλους τους εμποροϋπαλλήλους να αντιδράσουν.

Ειδικά το μήνα Δεκέμβριο, δηλαδή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, το μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο θα εξοντώσει τους εμποροϋπάλληλους, αφού τους αναγκάζει να εργαστούν «σερί», χωρίς καμιά ανάπαυση, για πάνω από ένα (1) μήνα και μάλιστα στην πλειοψηφία τους απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας αντιδρά σε αυτό το πλαίσιο και καλεί όλους τους εμποροϋπαλλήλους να πράξουν το ίδιο”.