ΑΧΑΪΑ: Εμπλοκή στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ λόγω Γ.Παπανδρέου – Σε εκκρεμότητα μέχρι τον Ιανουάριο οι υποψήφιοι βουλευτές

Πολιτικά θέματα ανοιχτά άφησαν, τελικά, εκτός ανακοίνωσης του 70% των υποψήφιων βουλευτών του, η οποία αναμενόταν να προχωρήσει σήμερα το Κίνημα Αλλαγής κατά την προγραμματισμένη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ανοιχτό, είναι και το κατά πόσο θα υπάρξει συνεργασία του ΚΙΝΑλ με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, λόγω και της δυστοκίας στο νομό Αχαΐας, με τη συμμετοχή του τ.Πρωθυπουργού.

Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου για την Αχαΐα θα έχει πιθανότατα πρώτο το όνομα αυτό του νυν βουλευτή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ο οποίος είναι εκ των βασικών συνεργατών της Φώφης Γεννηματά.
Σίγουρος θεωρείται και ο Μαρίνος Σκανδάμης πρ. γγ Δικαιοσύνης και δρ. Νομικής ενώ στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κατσικόπουλος και ως κύριος εκφραστής της επαρχίας Καλαβρύτων.
Από τη λίστα που είχε στη διάθεση του το ΚΙΝΑΛ από τον περασμένο Σεπτέμβριο, διεγράφη ήδη ο πρ. βουλευτής Θανάσης Παπαδόπουλος που θα είναι εκ νέου υποψήφιος για δήμαρχος της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων, τον προσεχή Μάιο.
Μια ακόμη υποψηφιότητα που θα έχει και περιφερειακή στόχευση είναι αυτή της Βασιλικής Ψυχράμη πρ. αντιδημάρχου Αιγίου. Το θέμα της υποψηφιότητας της ανοίγει μετά την οριστική διαγραφή από τη λίστα του πρ. δημάρχου Συμπολιτείας Δημήτρη Καλογερόπουλου.
Λόγο της ποσόστωσης, εκτός της κ. Ψυχράμη το ψηφοδέλτιο πρέπει να έχει τρεις ακόμη γυναίκες. Τα επικρατέστερα ονόματα είναι αυτά της Δήμητρας Γεωργακοπούλου – Μπάστα η οποία ανήκει στα στελέχη του «Παπανδρεϊκού» ΚΙΔΗΣΟ που θα πρέπει για λόγους ισορροπίας να μετέχουν στη λίστα. Η Λεμονιά Νικολοπούλου από τη Δυτική Αχαΐα και η Ολυμπία Λόη αρχιτέκτονας από την Πάτρα συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να είναι στη λίστα, στην τετράδα των γυναικών.
Ενα από τα ονόματα που επίσης έχουν θέσει υποψηφιότητα να είναι ακόμη και στα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου που θα δοθούν στη δημοσιότητα είναι ο Δημήτρης Αβραμίδης, δημοσιογράφος και από τα στελέχη του «Ποταμιού» που παρέμειναν στο ΚΙΝΑΛ.

Ενα από τα ζητήματα που δεν έκλεισε  σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή είναι αυτό της συμμετοχής του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη λίστα για την Αχαΐα. Εφόσον μπει στη λίστα, η συγκρότηση του ψηφοδελτίου θα ξεκινήσει από την αρχή και από τα ονόματα στο τέλος. Στις πρώτες θέσεις θα υπάρχουν ανατροπές καθώς η εκλογή του πρώην πρωθυπουργού στην Αχαΐα χωρίς σταυρό, επηρεάζει την πιθανότητα εκλογής για όλους τους κορυφαίους…