ΠΑΤΡΑ: Ο Δ.Κατσικόπουλος, μιλά σήμερα, στη Διακίδειο για την τραγική επέτειος του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από την θηριωδία των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στα Καλάβρυτα με την εκτέλεση όλου του άρρενος πληθυσμού από 13 ετών και άνω.

Όπως ανέφερε σε κείμενο του ο πρώην βουλευτής και πρώην Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος που κατάγεται από το Σκεπαστό Καλαβρύτων, η τύχη των Καλαβρύτων φαίνεται να προδιαγράφηκε μετά την ήττα των Γερμανών από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ στη μάχη της Κερπινής στις 20 Οκτωβρίου του 1943 όπου σκοτώθηκαν δεκάδες Γερμανοί στρατιώτες και αιχμαλωτίστηκαν 78. Τότε ήταν που τέθηκε σε εφαρμογή η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» με στόχο την περικύκλωση των ανταρτών και την εξόντωση τους.

Αυτό που επιτέλεσαν οι δυνάμεις της Βέρμαχτ στα Καλάβρυτα τον Δεκέμβρη του ’43 ξεπέρασε κάθε φαντασία και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κι έμεινε στην ιστορία ως το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Το τραγικό ήταν πως στην πορεία σχεδόν κανείς από τους υπευθύνους αυτού του εγκλήματος δεν λογοδότησε στην δικαιοσύνη, όπως σημειώνει ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει σήμερα Σάββατο 15/12/2018 με θέμα «75 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα» στις 19.00 το απόγευμα μετά από πρόσκληση της Διακιδείου Σχολής του Λαού στην οδό Κανάρη 58 πίσω από το ΙΚΑ της Γούναρη.