ΠΑΤΡΑ: Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, συνταξιούχοι, στην Αθήνα – Διαδήλωσαν για την αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας

advertisement

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα πραγματοποίησαν  σήμερα, Σάββατο οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, δίνοντας δυναμικό «παρών» στο αγωνιστικό κάλεσμα που απηύθυναν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ. Να σημειωθεί ότι λεωφορεία με συνταξιούχους από την Πάτρα έφυγαν νωρίς το πρωί για να μετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Με τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 μ.μ. και την πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου που ακολούθησε , με σύνθημα «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!», οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας.

Ταυτόχρονα, με τον αγώνα τους δίνουν απάντηση στους ελιγμούς της κυβέρνησης, η οποία διαφημίζει τη μη περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», την ίδια στιγμή που κρατά ατόφιες όλες τις προηγούμενες περικοπές καθώς και τον νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, με τις τεράστιες μειώσεις που επιφέρει στους νέους συνταξιούχους.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ το πανελλαδικό συλλαλητήριο στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 90 λεωφορεία έχουν δρομολογηθεί πανελλαδικά για τη μεταφορά των συνταξιούχων στην Αθήνα.