ΠΑΤΡΑ: Εκδήλωση της Κίνησης “Πρόταση” – Χρήση και εξάρτηση αρχίζουν στα 14

Αισιόδοξα και ανησυχητικά μηνύματα άφησε η εκδήλωση της Κίνησης Πρόταση, στον «Αστέρα», με την αφορμή των 30 χρόνων του φορέα.
Κεντρικό πρόσωπο ένας πρόεδρος και μια ομάδα παιδιών. Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, ο Ευάγγελος Καφετζόπουλος είχε καλά και αρνητικά νέα να ανακοινώσει στο κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα. Τα παιδιά, ήταν η ομάδα που καθοδηγήθηκε από το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης της Πρότασης για να πρωταγωνιστήσουν σε ένα φιλμ που γυρίστηκε στο Δασύλλιο (πήρε ένα μήνα, αλλά άξιζε τον κόπο) με θέμα την αναζήτηση ενός Ουράνιου Τόξου, το οποίο, απλά, ήταν το τόξο που χωρούσε όλους, χωρίς εξαίρεση, με όρους χαράς και αποδοχής απέναντι στη διαφορετικότητα, τις δυνατότητες, την προσωπικότητα καθενός. Ηταν ωραίο μήνυμα ότι το ίδιο το φιλμ ήταν παράδειγμα του μηνύματός του, γιατί έπαιζαν σ’ αυτό και ειδικά παιδιά, με όρους ισότητας, και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά.
Η εισαγωγή έγινε από άλλον πρόεδρο, τον πρόεδρο της Πρότασης Ανδρέα Σαμοθρακίτη, ο οποίος αφιέρωσε τη βραδιά στην κοινότητα των ανθρώπων της κίνησης, «σ’ αυτούς που τόλμησαν», όπως είπε χαρακτηριστικά, να επωμιστούν αυτή την ανθεκτική προσπάθεια.