ΑΙΓΙΟ: Επίσκεψη του ΕΚΑΜΕ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Ακράτας υποδέχτηκαν στο χώρο τους, τους εκπροσώπους του ΕΚΑΜΕ Αιγίου τη Δευτέρα 10/12/2018. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ημέρας για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΜΕ κος Στεφανίδης και η κοινωνική λειτουργός του κέντρου κα Αντωνοπούλου ενημέρωσαν εκπαιδευτικούς και μαθητές για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΜΕ Αιγίου, τις ανάγκες και τα προβλήματα των παιδιών του κέντρου, τα μελλοντικά σχέδιά τους καθώς και τους τρόπους που θα πρέπει να φερόμαστε όλοι μας στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για τον λόγο αυτό οι μαθητές έλαβαν ενημερωτικά φυλλάδια με αναλυτικές οδηγίες και στη συνέχεια εκπρόσωποι των μαθητών από την Ε΄ τάξη, παρουσίασαν με τη σειρά τους συνθήματα και αφίσες που δημιούργησαν με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και τη διαμόρφωση σωστής συμπεριφοράς όλων προς τα άτομα με ιδιαιτερότητες.
Οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΜΕ τέλος, φανερά συγκινημένοι από την πρωτοβουλία, παρέλαβαν πλαστικά καπάκια που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές, με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου για την κάλυψη των αναγκών τους. Οι εκπαιδευτικοί τέλος δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν μελλοντικά στην υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλλουν στη δημιουργία θετικού κλίματος και ευαισθητοποίησης των μαθητών για τις ανάγκες και τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.-