ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, η παρουσίαση του δίγλωσσου βιβλίου της Ρόης Θωμά – Το μυστικό στο βιβλίο της “Τα Μαγικά ταξίδια του Λευτέρη και της παρέας του”

Ποιό είναι άραγε το μυστικό του ηλεκτρισμού; Τι πραγματικά συμβαίνει στον μικρόκοσμο, εκεί όπου όλα είναι τόσο πολύ μικρά και που το μάτι μας δεν μπορεί να δει; Μήπως είναι η τρελοπαρέα του Λευτέρη που κινεί τον κόσμο μας;

Η Ομότιμος καθηγήτρια Φυσικής Ρόη Θωμά μας αποκαλύπτει το μυστικό στο βιβλίο της “Τα Μαγικά ταξίδια του Λευτέρη και της παρέας του” το οποίο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά – αλλά και στους γονείς και στους δασκάλους τους.

Μέσα από μια ευρηματική ιστορία με ήρωες τον Λευτέρη και τα άλλα ηλεκτρόνια της παρέας του η Ρόη Θωμά μας εφοδιάζει με τον γοητευτικό μεγεθυντικό φακό της φαντασίας κι έτσι μπορούμε να απολαύσουμε ένα ταξίδι στις μαγικές ιδέες της Φυσικής του μικρόκοσμου.

Επειδή όμως σ’ ένα παραμύθι μπορεί να κρύβονται περισσότερες αλήθειες απ’ όσες η γλώσσα της καθημερινότητας μπορεί να πει, ο αναγνώστης θα διαπιστώσει πως αν και ο Λευτέρης με την υπόλοιπη παρέα του είναι απλώς μια παρέα ηλεκτρονίων που οι σκανταλίες τους κινούν τον κόσμο μας, τελικά, όλα αυτά συμβαίνουν γιατί θέλουν να είναι… ελεύθερα.

Την ιστορία που μας αφηγείται η Ρόη Θωμά, με γλώσσα απλή αλλά και επιστημονικά συνεπή συνοδεύει η έξοχη και πλούσια εικονογράφηση της Δάφνης Σιβετίδη.

“Τα μαγικά ταξίδια του Λευτέρη και της παρέας του” είναι επομένως ένα καλειδοσκόπιο ιδεών, φαντασίας, ευρηματικότητας και ελευθερίας.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τις Αχαΐκές εκδόσεις και είναι δίγλωσσο (Ελληνικά, Αγγλικά)

Η παρουσίασή του θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών, στις 20:30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Βάσω Ευαγγελοπούλου, Γιατρός-Πνευμονολόγος , Βάσια Βαγενά – Παιδαγωγός και η συγγραφέας