«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για την ομιλία Τσίπρα – Επί ποδός ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και υδροφόρες

«Φρούριο» θυμίζει σήμερα η Θεσσαλονίκη, καθώς το απόγευμα αναμένονται τόσο η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο  Παλέ ντε Σπορ, όσο και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Δύο συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στις 19.00 το απόγευμα. Η πρώτη κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, στην πλατεία Λευκού Πύργου, ενώ την ίδια ώρα στην Καμαρά μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν, αντικρατική – αντικαταπιλιστική συγκέντρωση.

48230486_348316185951980_6184578771085950976_n_1
Αποκλεισμένο με κορδέλες το Παλέ ντε Σπορ για την ομιλία Τσίπρα

Kλείνουν και το ΑΠΘ

Tην ίδια ώρα έγινε γνωστό πως κλείνει και το ΑΠΘ υπό τον φόβο επεισοδίων.

Το ΑΠΘ με ανακοίνωση του γνωστοποιεί πως, δεν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης μετά τις 17:00 το απόγευμα. Όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές θα κλειδωθούν μετά τις 17:00 για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΠΘ, ‘«οι Κοσμήτορες των Σχολών των άλλων κτιρίων θα ανακοινώσουν σχετικά με την πρόσβαση στα υπόλοιπα κτίρια. Από την ίδια ώρα θα παραμείνει κλειστό και το φοιτητικό αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Όλα τα σταθμευμένα οχήματα, σε όλους τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί το αργότερο μέχρι τις 17.00».

ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και Αύρα

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται 18 διμοιρίες των ΜΑΤ, 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ αλλά και η «Αύρα» το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ.

Την ίδια ώρα «απόβαση», στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ για την αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη οργανώνει η Κουμουνδούρου.

Όπως αποκάλυψε ο Στάθης Παναγούλης, το κομματικό επιτελείο στέλνει χιλιάδες sms στον κομματικό στρατό του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνοντας ότι έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για να τους μεταφέρουν δωρεάν στην συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το μήνυμα που στέλνουν σε φίλους και στελέχη του κόμματος, η μετακίνηση είναι δωρεάν. Μάλιστα στο ίδιο μήνυμα, το οποίο δημοσιεύει το «protothema.gr», τονίζουν την ανάγκη για μια μεγάλη συγκέντρωση για «επικοινωνιακούς λόγους, αλλά και για λόγους ασφαλείας».

Δείτε το μήνυμα

sms

Σύμφωνα με τον Στάθη Παναγούλη, που μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο «Θέμα 104,6», «από ό,τι υπολογίζουμε 100 πούλμαν από 50 άτομα θα έφευγαν από την Αθήνα».

Παρόλα αυτά παρατήρησε ότι «έχουν να φάνε τέτοια φόλα από τη Λάρισα και πάνω που δεν το περιμένουν στις εκλογές», εκτιμώντας ότι «σε κανένα νομό της Βόρειας Ελλάδας δεν θα περάσει το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ».