ΑΧΑΪΑ: Στην Πάτρα, σήμερα, ο γ.γ Υποδομών Θ.Βούρδας – Για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή και τη σύνδεση με το νέο λιμάνι

Σήμερα θα γίνει η επίσκεψη του γενικού γραμματέα Υποδομών, Θάνου Βούρδα, στην Πάτρα, ώστε να αποσαφηνίσει ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στη νέα σιδηροδρομική γραμμή.

Ο κ. Βούρδας αναμένεται να επισκεφθεί εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ προκειμένου να επιβλέψει την πρόοδο στην εκτέλεση των εργασιών στη διαδρομή Κιάτο-Ροδοδάφνη καθώς και να έχει συναντήσεις με φορείς της Αχαΐας και κατοίκους της Πάτρας.

Ανάμεσα σε άλλες επαφές που θα έχει ο γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών θα βρεθεί και με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Καστελόκαμπου όπου θα συζητηθεί το θέμα της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής από την περιοχή του Ρίου μέχρι και το κέντρο της Πάτρας (Άγιος Διονύσιος).

Το σημαντικότερο είναι  να εξασφαλιστούν η εκπόνηση της μελέτης και η χρηματοδότηση της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα από τον Άγιο Διονύσιο μέχρι το Νότιο Λιμάνι.

Παράλληλα είναι ο τρόπος που θα φτάσει το σύγχρονο τρένο στο νέο λιμάνι,το συντομότερο δυνατό, ως μοχλός πίεσης στην κυβέρνηση για να επισπεύσει την κατασκευή του εμπορικού τμήματος του νέου λιμένα, γεγονός που θα επιτρέψει στο λιμάνι της Πάτρας να αξιοποιήσει το συγκριτικό του πλεονέκτημα, ως το μόνο λιμάνι που θα έχει σύνδεση με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο κατά μήκος όλης της ανατολικής ακτής της Αδριατικής.
Με την κατασκευή των δύο υποδομών, της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το νέο λιμάνι και του εμπορικού τμήματός του, θα δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη του λιμανιού, της Πάτρας και της Αχαΐας.