ΠΑΤΡΑ: Σφοδρή αντιπαράθεση για την ίδρυση της Νομικής Σχολής- Νέα αναστολή μαθημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Παρατείνεται για δύο ακόμα ημέρες, ήτοι μέχρι την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, η αναστολή της διδακτικής διαδικασίας σε όλα τα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Η απόφαση ελήφθη από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, μετά από εξουσιοδότηση της Συγκλήτου, ως έκφραση της αντίθεσης του οργάνου στην εξαγγελία ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Νωρίτερα σήμερα, την ίδια απόφαση είχε λάβει η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής Κομοτηνής, εκφράζοντας επίσης την αντίθεσή της στην ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής.

« Εξυπηρέτηση μικροκομματικών οφελών» καταλογίζουν στην κυβέρνηση αναφορικά με την αναγγελία ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, οι βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας, Έβρου, Καβάλας, Δράμας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Κυριαζίδης, αντίστοιχα.

Σε γραπτή τους ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, τονίζουν ότι το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις « στην κοινωνία της Θράκης, με τους δικηγορικούς συλλόγους του Εφετείου της Θράκης να προχωρούν σε κινητοποιήσεις, ενώ κραυγές αγωνίας εξέφρασαν εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, που βλέπουν να συρρικνώνεται και να υποβαθμίζεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, εξαιτίας των πολιτικών του υπουργείου», ενώ μέχρι και σήμερα η ισχύει η απόφαση της Συγκλήτου του πανεπιστημιακού ιδρύματος για αναστολή της διδακτικής διαδικασίας.

«Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις σας αιφνιδιάσατε για μια ακόμα φορά τους Θρακιώτες, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα του Δημοκριτείου, που σας έχει κρούσει εδώ και καιρό των κώδωνα του κινδύνου για τη διαρκή αποψίλωση από διδακτικό και διοικητικό προσωπικό της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος» σημειώνουν οι τρεις βουλευτές .

Τέλος, ζητούν να ενημερωθούν το σκεπτικό της απόφασης ίδρυσης ακόμη μίας νομικής σχολής, τους λόγους που δεν προηγήθηκε σχετική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, γιατί δεν λήφθηκαν υπόψη οι εισηγήσεις των νομικών που αναφέρουν υπερκορεσμό του νομικού επαγγέλματος και την αυξανόμενη ανεργία που μαστίζει τον νομικό κόσμο , εάν θα θεσπιστεί νομικό πλαίσιο που να διασφαλίζει τη διαρκή εξέλιξη της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ και εάν ισχύει η φημολογούμενη ίδρυση νέων τμημάτων στο πανεπιστήμιο της Θράκης.